Τοp (Woman) η 80χρονη χελώνα: Γεννάει για πρώτη φορά και‏ οι φωτό με τα χελωνάκια της λιώνουν το διαδίκτυο

Η Νιγρίτα είναι μια 80χρονη χελώνα Γκαλαπάγκος που ζει στο ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης στην Ελβετία. Επίσης, είναι πολύ σημαντική για το απειλούμενο είδος της.

Η Νιγρίτα έκανε τα πρώτα αυγά της φέτος. Τα περισσότερα είδη δεν ζουν μέχρι τα 80, πόσο μάλλον να γεννήσουν σε αυτή την ηλικία, αλλά για το είδος της, είναι απολύτως φυσιολογικό!

Στην πραγματικότητα, αυτές οι χελώνες ξεκινούν την αναπαραγωγή γύρω στην ηλικία των 40. Οι χελώνες Γκαλαπάγκος είναι γνωστές σαν ένα από τα μακροβιότερα ζώα στη Γη. Η Νιγρίτα είναι στην ακμή της!

Παρά το γεγονός ότι οι χελώνες Γκαλαπάγκος  μπορούν να ζήσουν πάνω από 150 χρόνια, δεν υπάρχουν πολλές πάνω στην Γη. Το είδος απειλείται εξαιτίας της απληστίας  των ανθρώπων και των πεινασμένων αρπακτικών.

Η Νιγρίτα είναι σήμερα μέρος του προγράμματος αναπαραγωγής στο ζωολογικό κήπο,πράγμα που κάνει τα εννέα νεογέννητα χελωνάκια της ιδιαίτερα. Είναι στο χέρι σε χελώνες όπως η Νιγρίτα για να εξασφαλίσουν την επιβίωση του είδους της.

Παρά το γεγονός ότι τα 80 μπορεί να φαίνονται πολλά για να ξεκινήσει μια οικογένεια, για αυτό το είδος της χελώνας, είναι απολύτως φυσιολογικό.

Παρά το γεγονός ότι ο τοκετός σε αυτήν την ηλικία, δεν είναι ασυνήθιστο, το γεγονός ότι η Νιγρίτα ήταν σε θέση να κάνει εννέα υγιή νεογνά είναι κάτι σαν θαύμα.

Γιατί αυτές οι μικρές χελώνες είναι τόσο ξεχωριστές;

Η χελώνα Γκαλαπάγκος είναι στον κατάλογο των  απειλούμενων ειδών.

Η Νιγρίτα βρίσκεται σήμερα σε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής στο ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης με σκοπό να βοηθήσει το είδος της να απομακρυνθεί από το χείλος της εξαφάνισης!

Γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται πως πρέπει να βοηθήσουν την χελώνα Γκαλαπάγκος να βγει από τον κατάλογο των απειλούμενων ειδών; Μα,  επειδή οι άνθρωποι μπορεί κάλλιστα να είναι ο λόγος που είναι αυτές μέσα στην λίστα.

Οι άνθρωποι που ταξίδεψαν για πρώτη φορά στα νησιά Γκαλαπάγκος συνειδητοποίησαν  ότι το κρέας της χελώνας ήταν εύκολο να αποκτηθεί με μια βόλτα με το σκάφος.

Οι άνθρωποι,επίσης, γρήγορα συνήθισαν την γεύση των αυγών χελώνας.

Η απίστευτη δουλειά που γίνεται στο Ζωολογικό Κήπο της Ζυρίχης είναι ένα μεγάλο βήμα που θα βοηθήσει με το πρόβλημά του πληθυσμού της χελώνας Γκαλαπάγκος.

Ευχόμαστε στην Νιγρίτα και τα εννέα μωρά της καλή τύχη!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ