Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Κομισιόν: H ψήφιση των προαπαιτουμένων θα ληφθεί υπόψη & θα στηριχθεί η επόμενη εκταμίευση

Η Κομισιόν θα λάβει υπόψη της την ψήφιση των προαπαιτούμενων δράσεων της Ελλάδας, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.
 

«Η Επιτροπή συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία του Eurogroup» έσπευσε να σημειώσει, εν όψει της αυριανής, κρίσιμης συνεδρίασης και διαβεβαίωσε ότι «θα λάβει υπόψη την ψήφιση των προαπαιτούμενων δράσεων της Ελλάδας, θα εξετάσει το πολυνομοσχέδιο και θα προβεί στην ανάλογη εισήγηση προς το Eurogroup».

«Μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων, το Eurogroup έχει δηλώσει έτοιμο να υποστηρίξει μια νέα εκταμίευση» πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή είναι «έτοιμη» να συνδράμει στη συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

«Ωστόσο, το χρέος είναι ζήτημα που αφορά κυρίως τα κράτη - μέλη», έσπευσε να διευκρινίσει, καταλήγοντας.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το Eurogroup αναμένεται να ανάψει το πράσινο «φως» για την εκταμίευση 11 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ