Απόψε η μεγάλη κόντρα των πολιτικών αρχηγών για το πολυνομοσχέδιο - Τι έγινε στην χθεσινή συζήτηση

Κορυφώνεται απόψε η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα στο «πάγωμα» των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια, το οποίο έφερε με τροπολογία την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών. 

Μάλιστα, έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Άμυνας και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε πως δεν δέχεται άλλες μειώσεις στα μισθολόγια των στρατιωτικών, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα ψηφίσει την τροπολογία

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε χθες το απόγευμα σύσκεψη στην οποία κλήθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, στην οποία τους ζήτησε να καταθέσουν σήμερα προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του «παγώματος» των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, για τα άρθρα που αφορούν τον δημοσιονομικό διορθωτή και την σύσταση Ταμείου Αξιοποιήσεων και Επενδύσεων δημόσιας περιουσίας. 

Το αίτημα, το οποίο απορρίφθηκε, υποστήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, είχε για μία ακόμη φορά προκλητική συμπεριφορά, ενώ πέταξε προς τα κυβερνητικά έδρανα το CD που περιέχει το πολυνομοσχέδιο.

Τα αίματα άναψαν και όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης θέλησε να απαντήσει στον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην φωτογραφία του 'Αρη Βελουχιώτη στο υπουργικό του γραφείο. Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τον βουλευτή ότι εκείνος είχε φωτογραφία με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. 

«Η φωτογραφία στο γραφείο του κ. Πολάκη ήταν χθες και η δική μου, όταν ήμουν 21 χρόνων. Είναι πιο κρίσιμο νομίζω να μας πει ο κ. Πολάκης τι ψηφίζει σήμερα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», απάντησε ο Μάκης Βορίδης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ