Οι πιο όμορφες αυλές της πόλης για κοκτέιλς κάτω από τ΄ αστέρια: Από το κέντρο ως το Χαλάνδρι & την Γλυφάδα

Υπάρχει άραγε ιδανικότερο σενάριο καλοκαιρινής βραδιάς από εκείνο που εκτυλίσσεται σε μια ατμοσφαιρικά φωτισμένη αυλίτσα, με πρασινάδες και μαξιλάρες, και περιλαμβάνει ωραία κοκτέιλ και θέα σε έναστρο ουρανό; 

Μπορεί και να υπάρχει. Για όσους, όμως, απάντησαν αρνητικά στην παραπάνω υποθετική ερώτηση, ιδού μερικές από τις ωραιότερες αυλές των αθηναϊκών κοκτεϊλάδικων.

Mojo
Παπαδιαμαντοπούλου 36, Ιλίσια, τηλ.: 210 7757033


Στην off γειτονιά των Ιλισίων, μια μυστική καταπράσινη αυλίτσα αντέχει στον χρόνο και παίζει σούπερ ροκ μουσικές, με λίγες και καλές pop και funk πινελιές εδώ κι εκεί. Τα κοκτέιλ τους είναι όλα ένα κι ένα, οι πειραματισμοί δεν σταματούν ποτέ, ενώ οι λάτρεις των κλασικών αξιών θα βρείτε εδώ ένα από τα καλύτερα Daquiri της πόλης. Τα απλά ποτά κοστίζουν 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Lab
Τριφυλίας 71, Αμπελόκηποι, τηλ.: 215 5500791

Λίγα τετράγωνα και πολλά έτη φωτός μακριά από την βοή της Πανόρμου, το Lab απλώνει τραπεζάκια στο χαμηλά φωτισμένο ξύλινο ντεκ του, και μας κακομαθαίνει με φανταστικά κοκτέιλ σε καλές τιμές (περί τα 7,50€). Δοκιμάστε το Kill Bill, με ρούμι, τζίντζερ και passion fruit, και το εξαιρετικά καλοφτιαγμένο Zombie (στα 9€). Οι μουσικές κινούνται σε indie και alternative μονοπάτια, και ακούγονται χαμηλά, συμβάλλοντας στην ήδη ρομαντίκ ατμόσφαιρα.

Κώνειο
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ.: 211 0120921

Αν δεν το προσέξατε, οφείλουμε να το επισημάνουμε: Το Κώνειο Bar βρίσκεται, όπως του αρμόζει, στην οδό Σωκράτους. Κι αν αυτός ο συνειρμός δεν σας κάνει να χαμογελάσετε, σίγουρα θα το κάνει η όμορφη ατμοσφαιρική αυλή έξω από το νεοκλασικό κτίριο του προηγούμενου αιώνα που το φιλοξενεί. Το μπαρ με τις χαμηλότερες πιθανότατα τιμές του Χαλανδρίου παίζει ωραίες funk μουσικές και σερβίρει γενναιόδωρα ποτά στα 5€ και κοκτέιλ που κινούνται σε κλασικά μονοπάτια με ένα μικρό twist (Ginger Mojito, επί παραδείγματι) στα 7€. Αν πεινάσετε, έχει και τσιμπολογήματα του τύπου ποικιλία τυριών-αλλαντικών (στα 4€) αλλά και ωραιότατα γλυκάκια.

Soiree de Votanique
Καστοριάς 38, Βοτανικός, τηλ.: 210 3471401

Μια από τις πιο μυστικές αυλές της Αθήνας είναι ταυτόχρονα και μία από τις ομορφότερες: Μεγάλα ξύλινα τραπέζια και πάγκοι που θυμίζουν πικνίκ στην εξοχή, γλαστράκια με πολύχρωμα λουλούδια, σιδερένιες καρεκλίτσες και πέτρινοι τοίχοι που κάνουν ωραία αντίθεση με το ξύλινο ντεκ στη μια πλευρά της αυλής. Οι μουσικές κινούνται στα γνωστά jazz funk μονοπάτια, και παίζουν στην ένταση εκείνη που ενθαρρύνει τις ενδιαφέρουσες κουβέντες. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, και τα κοκτέιλ όπως το εξαιρετικό Apple Mojito 7€. Αν πεινάσετε, έχετε να διαλέξετε από μια μικρή αλλά θαυματουργή λίστα με μεζεδάκια για τσιμπολόγημα, όπως ψητά λαχανικά, μίνι σουβλάκια κοτόπουλου ή μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 3-5€.

Snatch
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6891262

Κερδίζει άνετα μια θέση στο προσωπικό μας top-5 των αθηναϊκών αυλών, με τα χτιστά καναπεδάκια της να στολίζονται με πολύχρωμες μαξιλάρες, τα πέτρινα πεζούλια να αγκαλιάζουν τα ψηλά της δέντρα και τις πυκνές φυλλωσιές να την κρύβουν από τον δρόμο και τα αδιάκριτα βλέμματα. Πέραν αυτών, την αγαπάμε πολύ και για τα κοκτέιλ της, αποκορύφωμα των οποίων αποτελεί το Spicy Papa, με ρούμι, passion fruit και καυτερή πιπεριά jalapeno, το οποίο σερβίρεται σε extra large κανατούλα και κοστίζει 10€ (τα μικρότερα σε μέγεθος κοκτέιλ κοστίζουν 8€). Οι μουσικές, που μέσα είναι ροκ, στην αυλή δεν ακούγονται, προς χάριν της γειτονιάς. 

Επί της Δεξαμενής
Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1, Άνω Πετράλωνα

Άνοιξε τις πόρτες του, και την πανέμορφη αυλίτσα του, πριν από δύο καλοκαίρια, και απέκτησε γρήγορα φανατικό κοινό που ορκίζεται στα καλοφτιαγμένα του κοκτέιλ. Μια δοκιμή (και δυο και τρεις) αξίζουν, μεταξύ άλλων, τα Woman’s Perfume, με λεβάντα, λεμόνι, μαστίχα, μαρμελάδα πορτοκάλι, ζάχαρη και tonic και το In Love, με Amaretto, Porto, αγαύη, κανέλλα και λεμόνι. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και σε εκείνα που έχουν ως βάση ελληνικά αποστάγματα, όπως το τσιπουράτο Παν.Τσιμπ. που εγγυόμαστε ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπατε το τσίπουρο ως τώρα, είτε τυγχάνετε λάτρεις είτε όχι. Οι τιμές του κυμαίνονται στα 7€ ενώ το απλό ποτό κοστίζει 5€. Σημειώστε ότι θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι.

Momix
Κελεού 1-5, Γκάζι και Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα

Το μπαράκι που έβαλε τη μοριακή γαστρονομία στα ποτήρια μας και μας σύστησε για πρώτη φορά τα μοριακά κοκτέιλ, είναι πλέον… τρία, μαζί με το αδερφάκι του στη Σαντορίνη που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μέρες. Οι δύο αθηναϊκές γωνιές του διαθέτουν από μια κουκλίστικη αυλίτσα (αν και δική μας αδυναμία παραμένει η σαφώς ατμοσφαιρικότερη αυλή της Κελεού) και σερβίρουν συγκλονιστικά κοκτέιλ από έναν κατάλογο που ανανεώνεται διαρκώς, αλλά και σταθερές αξίες όπως το Jack Sparrow Daquiri με παλαιωμένο ρούμι, φρούτα του πάθους, ιβίσκο και ανανά, που πασπαλίζεται με κόκκινο γλυκό πιπέρι και σερβίρεται με ζελεδοποιημένο χυμό από ξυνόμηλο και φράουλες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8-10€.

Πηγή: Ηρώ Κουνάδη, in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ