Ιδού οι καλύτερες προτάσεις για την αποψινή "Νύχτα των Μουσείων"!

Θέλετε να ταξιδέψετε στην αρχαία Ελλάδα, με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας; Μήπως να ακούσετε live μουσικές υπό το φως της παρά-μίας-μέρας-Πανσελήνου; 

Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες προτάσεις για την αποψινή σας νύχτα..

Στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας
Μέγαρο Διομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου 146

Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας συμπράττει με το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση και εννέα καλλιτέχνες, φιλοξενώντας εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από τις 18.00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα. Έκθεση πρωτότυπου υλικού από το Ιστορικό Αρχείο, εκθέσεις χαρακτικής, ζωγραφικής και φωτογραφίας, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ξεναγήσεις, καλλιτεχνικό εργαστήρι, μουσικό δρώμενο, θέατρο και χορός περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας κλικ στο σχετικό έγγραφο, στο τέλος του κειμένου.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Σάββατο το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο από τις 20.00 το βράδυ κι έπειτα.  Το εστιατόριο του Μουσείου, εκτός από τα εκλεκτά πιάτα βασισμένα σε κλασικές και παραδοσιακές συνταγές, θα φιλοξενήσει από τις 20.00 το βράδυ τρεις γνωστούς μουσικούς της Αθηναϊκής τζαζ σκηνής, την κιθαρίστα Ελισάβετ Μητσού, τον βετεράνο πιανίστα Παντελή Μπενετάτο και τον Χάρη Πανταζή στο κοντραμπάσο. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο εστιατόριο πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο 210 9000915. Για τους επισκέπτες του Μουσείου που δεν επιθυμούν να δειπνήσουν, υπάρχει η δυνατότητα για ένα ποτό, ένα κρύο πιάτο ή γλυκό σε έναν ιδιαίτερο χώρο του εστιατορίου, χωρίς κράτηση.

Στο Λουτρό των Αέρηδων
Κυρρήστου 8, Πλάκα

Η εξαιρετικά επίκαιρη έκθεση «Καταφύγιο – Sanctuary» της ζωγράφου Τίνας Καραγεώργη εγκαινιάστηκε σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι. Η έκθεση εκκινεί από το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού και μιλά για τη συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές, πολιτισμικές, εθνικές ή θρησκευτικές καταβολές. Η εγκατάσταση αποτελείται από πανό στα οποία γράφονται ελεύθερα οι λέξεις «ζω» και «ανάσα» σε διαφορετικές γλώσσες. 

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ζέας

Ένα διαδραστικό, high tech παιχνίδι μας ταξιδεύει στον αρχαίο Πειραιά, από τις 20.00 ως τις 23.00 το βράδυ. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τους Νεώσοικους της Ζέας, στη συμβολή Ακτής Μουτσοπούλου και Σηραγγείου και να πάρουν μέρος σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση που συνδυάζει με ένα διαφορετικό τρόπο παιχνίδι, τέχνη, πολιτισμό και ψηφιακό περιβάλλον, στο The Urban Game [Beta].

Οι Νεώσοικοι ήταν στην αρχαιότητα επιμήκη κτήρια που στέγαζαν τις τριήρεις του Αθηναϊκού στόλου. Σήμερα κατάλοιπά τους σώζονται σε υπόγειους χώρους σύγχρονων κτηρίων, μίας πολυκατοικίας και ενός σχολείου στην Ακτή Μουτσοπούλου. Αυτός ο αυτόνομος αρχαιολογικός χώρος που μέχρι σήμερα αποτελούσε ένα συμβολικό και ουσιαστικό «κενό» μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον της πόλης, αυτήν την άνοιξη μετατρέπεται για πρώτη φορά σε ζώνη γνώσης και ψυχαγωγίας. 

Στη Βραυρώνα, το Λαύριο και το Σούνιο

Μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δωρεάν ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ξεναγήσεων έχει ως εξής:

- Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας
Ώρα 10:30 π.μ.

- Ξενάγηση στην παλαιοχριστιανική βασιλική Βραυρώνας 
Ώρα 11:30 π.μ.

- «Από τον χώρο στο έκθεμα» 
Παρουσίαση θωρακίου από τη βασιλική στο Μουσείο Βραυρώνας 
Ώρα 12:30

- Παράλληλη ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους του Σουνίου, του Θορικού και της Σούριζας
Ώρες 12:00-14:00

- «Λαυρεωτική Χωρογραφία: Από το Μουσείο στο Τοπίο»
Διαδραστική ξενάγηση σε εκθέματα αρχαίων έως και παλαιοχριστιανικών χρόνων
Ώρες 10:00-11:00

Δείτε περισσότερα στο hpolhmas.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ