Η Κίρα Νάιτλι, ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ και άλλοι 248 star "ψηφίζουν" εναντίον του Brexit - Ποιοί διάσημοι θέλουν τον "χωρισμό"

Διακόσιοι πενήντα Βρετανοί ηθοποιοί, καλλιτέχνες, μουσικοί και συγγραφείς ενώνουν τις φωνές τους στην καμπάνια κατά του Brexit.

Ανάμεσά τους ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «Slumdog millionaire», Ντάνι Μπόιλ, αλλά και οι αγαπημένοι του Χόλιγουντ σταρ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Κίρα Νάιτλι που προειδοποιούν ότι αν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα βρεθεί απομονωμένη από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Λίγες εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, που θα καθορίσει το μέλλον της Βρετανίας, οι επώνυμοι παίρνουν θέση και συντάσσονται με την εκστρατεία «Stronger In», που υποστηρίζεται από τον πρωθυπουργό της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον. «Η Βρετανία δεν είναι μόνο ισχυρότερη εντός της Ευρώπης, είναι πιο ευρηματική, πιο δημιουργική, αλλά η παγκόσμια επιτυχία μας θα αποδυναμωθεί σημαντικά με μια αποχώρηση», σημειώνουν στην επιστολή τους.

Στις υπογραφές των 250, συναντάμε ακόμη τα ονόματα του διάσημου συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, της ποιήτριας Κάρολ Αν Ντάφι, του Τζάρβις Κόκερ των «Pulp», των ηθοποιών Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Τσιουετέλ Ετζιόφορ και Ντομινίκ Γουέστ.

Η καμπάνια υπέρ του Brexit έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής λιγότερες υπογραφές επωνύμων. Από τους διασημότερους υποστηρικτές της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ο βετεράνος ηθοποιός Μάικλ Κέιν και ο αρχηγός των «Who», Ρότζερ Ντάλτρι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ