Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αφιέρωμα της Bild: Αγαπητοί Έλληνες δεν γίνεται έτσι - Ελλάδα, μια χώρα χωρίς σχέδιο

Με βασικούς τίτλους «Αγαπητοί Έλληνες δεν γίνεται έτσι» και «Μια ολόκληρη χώρα χωρίς σχέδιο», η Bild δημοσιεύει σήμερα ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ελληνική περίπτωση τα χρόνια της κρίσης. 

Σε μια προσπάθεια να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, η πρώτη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «πολλές μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν και δίνει συγκεκριμένα παραδείγματα. 

Αρχικά, υπενθυμίζει την υπόθεση με τους «τυφλούς» στη Ζάκυνθο, όπου από τους 35.000 κατοίκους οι 700 λάμβαναν επίδομα τυφλότητας, χωρίς οι μισοί να έχουν το παραμικρό πρόβλημα όρασης και χωρίς να έχει καταδικαστεί κανείς μέχρι τώρα. 

 

Στη συνέχεια, το ρεπορτάζ αναφέρεται στην περίπτωση του γάλακτος, όπου ένα καρτέλ μονοπωλούσε την αγορά. Ακόμη και σήμερα όμως, ένα λίτρο φρέσκο γάλα κοστίζει στο σούπερ μάρκετ από 94 λεπτά μέχρι 1,60 ευρώ ανά λίτρο, διπλάσια τιμή από όσο στη Γερμανία.

Χάος επικρατεί και στις υπηρεσίες και τα φορολογικά έσοδα, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι το 2009 οι Έλληνες χρωστούσαν στο κράτος 31 δισ. ευρώ και το 2015 έφτασαν τα 80 δισ. Στις φορολογικές υπηρεσίες υπάρχει έλλειψη υπολογιστών και λογισμικών, το κράτος χάνει κάθε χρόνο 15 με 20 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή περίπου 2.000 Έλληνες, των οποίων τα ονόματα είναι γνωστά, διαθέτουν λογαριασμούς με πολλά δισ. ευρώ στην HSBC Ελβετίας. Από το 2012 η Δικαιοσύνη έχει εξετάσει μόλις 150 περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ