Η Νένα Ισμυρνόγλου σε Made in Greece συνταγή: Πίτσα με φέτα, ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι & ελιές

Δοκιμάστε την πεντανόστιμη ελληνική πίτσα βήμα-βήμα από τα χεράκια της Νένα Ισμυρνόγλου.

Υλικά
Για 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ. 
 
1 λεπτή ζύμη για πίτσα (βλ. βασική συνταγή εδώ) ή έτοιμη νωπή ζύμη για πίτσα του εμπορίου
150 - 200 ml σάλτσα ντομάτας (βλ. βασική συνταγή εδώ)
120 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, σε κυβάκια
120 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, τριμμένο
1 μέτρια ντομάτα, χωρίς σπόρια, κομμένη σε κυβάκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 μικρή πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή, κοπανισμένη
10 μαύρες ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
1 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία 15΄ (χωρίς το ζυμάρι)    Ψήσιμο περίπου 15΄

Ευχαριστούμε το gastronomos.gr και τη Νένα Ισμυρνόγλου για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τη φρέσκια ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα) και πασπαλίζουμε ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου) με το καλαμποκάλευρο. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ. και το απλώνουμε στο ταψί. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη, σκορπίζουμε το κασέρι, το μείγμα φρέσκιας ντομάτας και από πάνω τη φέτα και τις ελιές. Ψήνουμε στη χαμηλότερη θέση του φούρνου για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της. Κόβουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Η Νένα Ισμυρνόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965, αλλά οι πρόγονοί της έχουν καταγωγή από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία. Σπούδασε ραδιοηλεκτρονικά, μικρογλυπτική και αργυροχρυσοχοΐα, αλλά γρήγορα την κέρδισε η τέχνη της μαγειρικής. Εργάστηκε ως μαγείρισσα στην Οία της Σαντορίνης από το 1983 ως το 1991 σε γνωστά εστιατόρια, όπως ο "Κουκούμαβλος" και το "1800". Το 1992 άνοιξε στην Αθήνα το εστιατόριο "Καλλίστη", στο οποίο ήταν υπεύθυνη σεφ αλλά και υπεύθυνη κουζίνας και προσωπικού. Ήταν το πρώτο εστιατόριο που ανέδειξε την περίφημη "δημιουργική ελληνική κουζίνα" και βραβεύτηκε πολλές συνεχόμενες χρονιές με "Χρυσό Σκούφο". Από το 2000 ως το 2002 εργάστηκε στο εστιατόριο "Milos" στη Νέα Υόρκη, ενώ, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέλαβε ως υπεύθυνη σεφ το εστιατόριο "Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης" από το 2002 έως σήμερα, με μια διακοπή από το 2006 ως το 2008. Τη διετία αυτή συνεργάστηκε στο άνοιγμα αλλά και ως υπεύθυνη σεφ στο εστιατόριο "Pasaji", στο Σύνταγμα. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια για τη μεσογειακή διατροφή στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια. Από το 2008 συνεργάζεται με την "Καθημερινή" και το περιοδικό "Γαστρονόμος". Αντλώντας άφθονο υλικό από την ελληνική παράδοση, συνθέτει συνταγές βασισμένες στα φρέσκα εποχικά προϊόντα.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ