Άρτεμις Τζίτζη: 5 άπαιχτα hot dogs - Με ανανά, ταχίνι, γουακαμόλε, σαν πίτσα!

Κλασική αμερικανιά, street food που έχει βρει προ πολλού τη θέση τoυ στους διεθνείς δρόμους, το hot dog ούτε στη ίδια την Αμερική δεν έχει ένα και μόνο πρόσωπο.

 Τυπικά, είναι ένα λουκάνικο βραστό ή στον ατμό, μέσα σε ένα ψωμάκι γαρνιρισμένο με μουστάρδα (το πιο συνηθισμένο), κέτσαπ, τσίλι σος, μαγιονέζα, τυρί. Ανάλογα με την πολιτεία, μπορεί να συνοδεύεται με ξυνολάχανο (sauerkraut), ντομάτα, ελιές, chili con carne, μπέικον, τουρσιά, τυρί, κλπ.

Εδώ, προτείνουμε μια σειρά hot dogs με πιο ασυνήθιστες γαρνιτούρες, αφού σαν street food που είναι έχει μάθει να προσαρμόζεται στους δρόμους, στις γωνιές τους και στις προσωπικότητες του κόσμου που το υιοθετεί.

Υλικά
4 λουκάνικα καπνιστά 
2 φλ. πολύ ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο 
3 κ.σ. κόκκινο ξύδι  
¾ φλ. γιαούρτι 
2 κ.σ. ταχίνι  
4 αφράτα φραντζολάκια ανοιγμένα στη μέση αλλά όχι χωρισμένα 
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 
1 κ.σ. μπούκοβο  
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση
Ψήνουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι. Ανακατεύουμε σε μπολ το λάχανο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι. Σε άλλο μπολ διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια  και ανακατεύουμε. Ψήνουμε τα φραντζολάκια στο γκριλ για 3 –4 λεπτά. Βάζουμε ένα λουκάνικο μέσα σε κάθε ψωμάκι, μοιράζουμε επάνω το μείγμα με το κόκκινο λάχανο, περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα με το ταχίνι και το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.
A.T.

Δείτε εδώ τις υπόλοιπες συνταγές - Athinorama.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ