Ένταση στην Αμφίπολη: Έβαλαν γκρέιντερ στην είσοδο για να εμποδίσουν Τζιτζικώστα & Αμερικανό πρέσβη

Σκηνές απείρου κάλλους στο ταφικό μνημείο του λόφου Καστά στην Αμφίπολη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα...
 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ επικράτησε ένταση, καθώς η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα δεν ήταν προγραμματισμένη. Οι δύο άντρες έφτασαν στο λόφο Καστά χωρίς να ειδοποιήσουν τον δήμαρχο με αποτέλεσμα να υπάρξουν απρόβλεπτες αντιδράσεις.

 

Ο δήμαρχος της περιοχής Κ.Μελίτος που εκείνη την στιγμή ήταν παρών σε έργα που γινόταν στο δρόμο που οδηγεί στον τύμβο, είδε έκπληκτος ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να συνοδεύουν τον Αμερικανό αξιωματούχο, χωρίς ο ίδιος να έχει ενημερωθεί.

 

Έτσι αποφάσισε να μην σταματήσει τα έργα που βρισκόταν σε εξέλιξη κρατώντας αποκλεισμένο τον δρόμο δίνοντας εντολή στο γκρέιντερ που έσκαβε για να τοποθετηθούν σωλήνες, να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες. Το γκρέιντερ μάλιστα κάποια στιγμή πήρε θέση στην είσοδο του ταφικού μνημείου ώστε να μην μπορεί να περάσει στα ενδότερα κανείς.

 

Χρειάστηκε να παρέμβει ο περιφερειάρχης Α.Τζιτζικώστας ζητώντας από τον δήμαρχο να δείξει κατανόηση και να αποσύρει το μηχάνημα από την είσοδο για να περάσει ο Αμερικανός πρέσβης και να επισκεφτεί τον τύμβο Καστά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ