Φλέγεται το Παρίσι: Συγκρούσεις & υλικές ζημιές στην διαδήλωση κατά των μέτρων για τα εργασιακά

Χάος επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού καθώς η γαλλική αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα και συγκρούεται με διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα ης κυβέρνησης ως προς τα εργασιακά.

Χιλιάδες πολιτών, από κάθε επαγγελματική ομάδα, χωρίς να ανήκουν σε συνδικάτα έχουν κατέβει για να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ δήλωνε νωρίτερα σήμερα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που προωθεί.

Η γαλλική κυβέρνηση επέλεξε να παρακάμψει τις αντιδράσεις και να εφαρμόσει τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που καθιστούν ευκολότερη την πρόσληψη και την απόλυση.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς αναμένεται να επιβιώσει της πρότασης μομφής.

Οπως σημειώνουν δημοσκοπήσεις, 3 στους 4 Γάλλους δηλώνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, που θα επιτρέπει στους εργοδότες να παρακάμπτουν τις εθνικές και κλαδικές συμβάσεις για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, με ατομικές συμβάσεις.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στις γαλλικές πόλεις πραγματοποιώντας διαδηλώσεις με την αστυνομία να κάνει χρήση μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων.

 Η Γαλλία έχει να βρεθεί αντιμέτωπη με παρόμοιας κλίμακας κινητοποιήσεις από το 2011, όταν και ο Νικολά Σαρκοζί πέρασε το νομοσχέδιο, με το οποίο αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης.

Την ίδια ώρα, σε επτά πόλεις της Γαλλίας, μεγάλες είναι οι διαδηλώσεις απο το πρωί, εναντίον του νόμου για τα εργασιακά όπως Νάντη, Μασσαλία, Τουλούζη, Λυόν, Γκρενόμπλ, Μονπελιέ, Ρεν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ