Mega -Σκάνδαλο ντόπινγκ λίγο πριν τους Ολυμπιακούς στο Ρίο: 31 αθλητές αποκλείονται

Άλλο ένα σκάνδαλο μεγατόνων συγκλονίζει την παγκόμια αθλητική κοινότητα λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγών του Ρίο. Σύμφωνα με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, 31 αθλητές θα αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για παραβάσεις ντόπινγκ μετά την εξέταση 454 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου(2008).

Μάλιστα όπως τονίστηκε, η ΔΟΕ περιμένει τα αποτελέσματα από τον επανέλεγχο 250 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012).

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΔΟΕ επανεξέτασε 454 δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Πρόκειται για διαδικασία που γίνεται σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιντόπινγκ (WADA).

Και συνεχίζει: «31 αθλητές, από 6 αθλήματα αναμένεται να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, συμφώνησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ενημερωθούν οι 12 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι αθλητές. Όλοι όσοι παραβιάζουν τους κανόνες του αντιντόπινγκ θα αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο».

πηγη: Eurosport.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ