Είναι τελικά το σεξ η καλύτερη μέθοδος αντιγήρανσης; Τι λέει η επιστήμη;

Έχεις προσέξει όταν μια γυναίκα στο γραφείο για παράδειγμα, λάμπει; Έκανε μπότοξ; Όχι. Έκανε καθαρισμό προσώπου; Όχι. Έκανε σεξ! Οι γυναίκες που κάνουν συχνό και καλό σεξ, έχουν ένα δέρμα αξιοζήλευτο και η επιδερμίδα τους λάμπει φυσικά, χωρίς να έχει ανάγκη από highlighter και shimmer.

Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, το σεξ κάνει καλό σε πάρα πολλά πράγματα και το δέρμα σου είναι σίγουρα ένα από αυτά. Κάνει το αίμα να ρέει κι έτσι σου χαρίζει μια πιο νεανική εμφάνιση - αυτή η ανεξήγητη λάμψη που λέγαμε, είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της αυξημένης ροής αίματος.

 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της διαδικασίας, είναι ότι η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων οδηγεί στο να γεμίσει οξυγόνο ο οργανισμός σου, γεγονός που σημαίνει παράλληλα ότι αυξάνεται και η παραγωγή κολλαγόνου. Σκέψου ότι κάθε οργασμός είναι σαν να παίρνεις έναν ορό αντί-γήρανσης από τα καταστήματα καλλυντικών, μόνο που είναι τσάμπα και πιο απολαυστικός και διασκεδαστικός.

Επίσης, το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα - δηλαδή μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις την ακμή, τις ρυτίδες και ό,τι άλλο εμφανίσει η επιδερμίδα σου. Το σεξ μειώνει το στρες και συνεπώς τις ορμόνες που το δημιουργούν. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως μειώνονται και συνολικά οι φλεγμονές του δέρματος και άρα λάμπεις και δείχνεις πιο νέα.

 

Έχε στο μυαλό σου πως ένα εικοσάλεπτο σεξουαλικής δραστηριότητας θα κάνει θαύματα για το δέρμα και το σώμα σου. Ακόμα κι αν δεν έχεις παρτενέρ να συμμετέχει στην ανανέωση της εμφάνισής σου όμως, να ξέρεις πως και ο αυνανισμός προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα. Μη σου πω πως είναι και ακόμα καλύτερος γιατί όταν είσαι μόνη είσαι και πιο χαλαρή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ