Ποιο είναι το μυστικό για να φαίνεσαι ελκυστικός; 9 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι

Ποιοι είναι το μυστικό για να φαίνεστε πιο ελκυστικός; Όχι, το θέμα δεν είναι μόνο η φυσική εμφάνισή σας. Βασίζεται στον τρόπο που βλέπετε εσείς τον εαυτό σας, του ανθρώπους που κάνετε παρέα, το πώς μιλάτε σε άλλους αλλά και σε πολλούς άλλους παράγοντες.

Ακολουθούν 9 τρόποι:

1. Να είστε αστείοι
Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει πως οι γυναίκες ελκύονται από άνδρες που μπορούν να τις κάνουν να γελάσουν.
Σε μια μελέτη, ένας ψυχολόγος ζήτησε από άνδρες να πουν ένα ανέκδοτο στους φίλους τους σε ένα μπαρ, ενώ μια γυναίκα καθόταν σε ένα κοντινό τραπέζι.

 

Οι άνδρες που έλεγαν αστεία είχαν τρεις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν τον αριθμό τηλεφώνου της κοπέλας από αυτούς που δεν αστειεύονταν.

 

«Η επίδραση της αίσθησης του χιούμορ στην έλξη γυναικών μπορεί εν μέρει να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι αστείοι άνθρωποι θεωρούνται πιο κοινωνικοί και ευφυής, πράγμα που οι γυναίκες αναζητούν σε έναν σύντροφο» ανέφερε ο ανθρωπολόγος Τζιν Γκρίνγκρος.

 

2. Να περιβάλλεστε από φίλους
Μια μελέτη του 2014 από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο διαπίστωσε πως οι άνθρωποι δείχνουν καλύτεροι όταν είναι σε μια ομάδα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εγκέφαλοι μας λαμβάνουν τα πρόσωπα ως μια ομάδα ανθρώπων, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο «κοινά» και ελκυστικά, ως αποτέλεσμα.

3. Παραλείψτε την «ψιλή κουβεντούλα»
Σε μελέτη του 1997, ο ψυχολόγος Άρθουρ Άρον, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, χώρισε δύο ομάδες ατόμων ανά δύο, δίνοντας σε κάθε δίδυμο 45 λεπτά για να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων.

Η μία ομάδα ερωτήσεων αφορούσε μια μικρή συζήτηση και η άλλη ήταν πιο σχολαστική. Οι άνθρωποι που έκαναν βαθύτερες ερωτήσεις ένιωσαν πιο κοντά ο ένας στον άλλον και μάλιστα ένα ζευγάρι ερωτεύθηκε.

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard, το να μιλά κανείς για τον εαυτό του διεγείρει στους άλλους τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου όπως το σεξ ή ένα καλό γεύμα.

«Η ενεργοποίηση αυτού του συστήματος που κάποιος μιλά για τον εαυτό του, υποδηλώνει πως η αυτό-αποκάλυψη… μπορεί να είναι εγγενώς ευχάριστη» αναφέρει το «Scientific American».

 

4. Να είστε ηγέτης
Οι άνθρωποι έλκονται από την εξουσία. Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε πως οι άνθρωποι σε μια ομάδα νιώθουν πως ο αρχηγός τους είναι πιο ελκυστικός από ότι άνθρωποι που δεν ανήκουν σε αυτή. Ο διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας φαίνεται πιο ελκυστικός για τους εργαζόμενους από ότι σε άτομα εκτός της εταιρείας.

5. Να χαμογελάτε περισσότερο
Σε δύο πειράματα, οι ερευνητές στην Ελβετία εξέτασαν τη σχέση μεταξύ ελκυστικότητας και χαμόγελου.
Βρήκαν ότι όσο περισσότερο χαμογελά κάποιος, τόσο πιο ελκυστικό δείχνει το πρόσωπό του. Στην πραγματικότητα, η ευτυχισμένη έκφραση του προσώπου αποζημιώνει την σχετική έλλειψη ελκυστικότητας.

 

6. Πάρτε ένα σκύλο
Σε ένα πείραμα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, οι γυναίκες διάβαζαν βινιέτες για άνδρες. Κάθε φορά που η ιστορία έδειχνε έναν άνδρα που κρατούσε ένα σκύλο, οι γυναίκες αξιολογούσαν το άτομο ως πιο κατάλληλο για σύντροφο μακροπρόθεσμα.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου σημαίνει πως είστε ικανοί για μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις. Σας καθιστά επίσης πιο χαλαρούς, προσιτούς και ευτυχισμένους.

 

7. Να είστε ευγενικοί
Μια κινεζική μελέτη του 2014 σε 120 άτομα διαπίστωσε πως όταν οι άνθρωποι ακούν για το πόσο ευγενικός είναι κάποιος, βρίσκουν αυτό το άτομο πιο ελκυστικό.

«Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας  μπορεί να συνδέονται με την ελκυστικότητα του προσώπου, για παράδειγμα τα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενισχύουν την ελκυστικότητα, ενώ τα αρνητικά, την μειώνουν» γράφουν οι συντάκτες της μελέτης, Yan Zhang, Fanchang Kong, Yanli Zhong, και Hui Kou.

 

8. Να μένετε σε μια ευκατάστατη περιοχή
Σε μελέτη του Cardiff Metropolitan University, ένας άνδρας φωτογραφήθηκε σε ένα πολυτελές διαμέρισμα και σε ένα «ουδέτερο». Ο άνδρας την πρώτης φωτογραφίας έλαβε πολύ υψηλότερη βαθμολογία ελκυστικότητας.

Οι ερευνητές δήλωσαν πως οι άνδρες που κατοικούν σε μια ευκατάστατη περιοχή φαίνονται πιο ικανοί να αναλάβουν την φροντίδα μιας οικογένειας καθιστώντας τους πιο ελκυστικούς.

9. Παίξτε καλή μουσική
Σε μελέτη του 2014, οι ερευνητές ρώτησαν 1.500 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 28, να ακούσουν απλά και σύνθετα μουσικά κομμάτια και να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα του συνθέτη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες προτιμούσαν τον συνθέτη με την πιο σύνθετη μουσική.

«Η ικανότητα να δημιουργούν πολύπλοκα μουσικά κομμάτια, θα μπορούσε να είναι ενδεικτική των προηγμένων γνωστικών ικανοτήτων» δήλωσε ο συγγραφέας Benjamin Charlton, λέκτορας στο University College του Δουβλίνου.

Πηγή: Independent

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ