10 υπέροχες ιδέες για να μεγαλώσετε τον χώρο σας με την υπογραφή του Σπύρου Σούλη

Μπορεί το σπίτι σας να χωράει λίγους και καλούς, αλλά από σήμερα θα μοιάζει και μεγαλύτερο στα μάτια σας.

Οι ημέρες που σπάγατε το κεφάλι σας για να κάνετε το μικρό σπίτι σας να μοιάζει κατά πολλά τετραγωνικά μεγαλύτερο έρχονται στο τέλος τους! Πώς είμαστε τόσο σίγουροι;

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 απίστευτες ιδέες για να κερδίσετε έξτρα χώρο χωρίς να χάσετε πόντους σε στιλ ή οργάνωση. Πάμε να τους δούμε;

 

#1 Πολυμορφικά και πτυσσόμενα έπιπλα

Όταν ο χώρος σας είναι μικρός, τα πολυμορφικά και πτυσσόμενα έπιπλα μοιάζουν ιδανικά, σωστά; Πέρα από τις πολλές και διαφορετικές χρήσεις που έχουν, τα συγκεκριμένα έπιπλα συνήθως διαθέτουν και άπλετο αποθηκευτικό χώρο που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας!

#2 Φως, φως κι άλλο φως

Το φυσικό φως κάνει κάθε χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος. Με άλλα λόγια, βρείτε έξυπνους τρόπους να αφήσετε το φως να κατακλύσει το σπίτι σας για να το δείτε να μεγαλώνει... κι άλλο. Το σπίτι σας είναι εσωτερικό και το φυσικό φως σπανίζει; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αρκεί να το φωτίσετε έξυπνα.

#3 Αφήστε το χώρο να αναπνεύσει

Και το εννοούμε κυριολεκτικά. Αν, για παράδειγμα, το καθιστικό σας είναι μικροσκοπικό τότε δεν έχετε παρά να φροντίσετε να αφήσετε το κέντρο του χώρου σας... κενό πραγμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, εσείς θα εξασφαλίσετε ελευθερία κινήσεων και το σπίτι σας θα «υποκλέψει» μερικά έξτρα τετραγωνικά


#4 Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα

Το γνωστό διαφημιστικό σλόγκαν μπορεί να αποτελέσει πηγή... σοφίας για κάθε ιδιοκτήτη μικρού σπιτιού. Βρείτε έξυπνους τρόπους να δημιουργήστε μικρούς αποθηκευτικούς χώρους στα σημεία του σπιτιού σας που σας δίνουν αυτή την ελευθερία: από τα ράφια μέχρι τα έπιπλά σας.


#5 Απλά τα πράγματα

Ναι, μπορεί να είστε φαν του μπαρόκ στιλ και της διαχρονικής πολυτέλειας αλλά η πραγματικότητα θα σας διαψεύσει – τουλάχιστον, αν το σπίτι σας είναι περιορισμένων τετραγωνικών. Στη θέση της «βαριάς» διακόσμησης, πείτε «ναι» στις λιτό και μοντέρνο design. Με αυτόν τον τρόπο, το σπίτι σας θα φαίνεται πιο καθαρό, μεγάλο και λιγότερο «φορτωμένο».

#6 Σκεφτείτε έξυπνα

Ανήκετε στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών που μπορεί να δουλεύει από το σπίτι του; Αντί για ένα τεράστιο γραφείο, σκεφτείτε πρακτικά και έξυπνα και δημιουργήστε μια μικρή γωνιά εργασίας στο μικρό σπίτι σας. Πώς μπορείτε να το καταφέρετε; Τα πλωτά ράφια μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε μίνι-γραφείο!


#7 Πολυχρηστικά διαχωριστικά

Η γκαρσονιέρα σας είναι μικρή και θυμίζει μικροσκοπικό loft; Χωρίστε έξυπνα τους χώρους χρησιμοποιώντας έξυπνες κατασκευές. Μπορεί να σας φαίνεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα «μικρύνετε» οπτικά το χώρο, ωστόσο, αν καταφέρετε να τον χωρίσετε έξυπνα θα δείτε το μικρό σπίτι σας πιο μεγάλο!


#8 Βάλτε λίγο χρώμα

Κι όμως, το λευκό δεν είναι πανάκεια για κάθε μικρό σπίτι. Αντίθετα, βάζοντας το κατάλληλο χρώμα στο χώρο σας θα καταφέρετε να του χαρίσετε βάθος και στιλ!

#9 Καθρεφτιστείτε!

Το έχουμε ξαναπεί: οι καθρέφτες μεγαλώνουν αυτόματα κάθε μικρό χώρο χαρίζοντάς του βάθος. Τοποθετήστε έξυπνα, λοιπόν, έναν (ή περισσότερους) καθρέφτη στο χώρο που θέλετε να κάνετε να φαίνεται πιο μεγάλος.


#10 Στο κρέμασμα

Είναι η κουζίνα σας μικρή αλλά ψηλοτάβανη; Εκμεταλλευτείτε το ύψος της για να κρεμάσετε τα αξεσουάρ που δεν χωρούν στα ντουλάπια της. Με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος σας θα φαίνεται μεγαλύτερος και ψηλότερος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ