Σούπερ πρωινό! Σφολιατίνες με πραλίνα όπως μας δείχνει στο βίντεο ο Άκης Πετρετζίκης

Ένα πιάτο που θα λατρέψετε...Δοκιμάστε το βήμα-βήμα με τα tips του Άκη.

 

Συστατικά
2 ζύμες σφολιάτας Χρυσή Ζύμη
400 γρ. πραλίνα σοκολάτας
200 γρ. μασκαρπόνε
50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
1 αυγό για άλειμμα
λίγο αλεύρι για το ζυμάρι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βάζουμε στο ένα κορνέ το τυρί κρέμα και στο άλλο την πραλίνα σοκολάτας.
Ανοίγουμε το φύλλο μας, το κόβουμε στα 4 σταυρωτά.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τη σφολιάτα μας.
Παίρνουμε μία ξύλινη κουτάλα και τη βάζουμε στη μέση της σφολιάτας.
Κόβουμε με το μαχαίρι μέχρι τη μέση τη σφολιάτα μας σε λεπτές λωρίδες.
Με ένα πινέλο αφαιρούμε ότι παραπανίσιο αλεύρι υπάρχει.
Κόβουμε τα κορνέ μας στην άκρη, παίρνουμε την πραλίνα και κάνουμε 2 ωραίες γραμμές. Κάνουμε μία λωρίδα στη μέση με το μασκαρπόνε.
Ξεκινάμε να τυλίγουμε παίρνοντας 1-1 τις λωρίδες και ενώνοντας τις 2 άκρες , σχηματίζοντας μία πλεξούδα.
Δεν το σφίγγουμε πολύ, αφήνουμε αέρα για να μπορούν να φεύγουν οι υδρατμοί όσο ψήνονται και να μη σπάσουμε  τη σφολιάτα μας.
Πατάμε με το μαχαίρι από κάτω.
Μεταφέρουμε προσεχτικά στο ταψάκι μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες σφολιατίνες.
Αλείφουμε τις σφολιατίνες μας, με διάλυμα από 1 κρόκο αυγού και 1 κ.γ νερό.
Πασπαλίζουμε με φουντούκια.
Βάζουμε σε υψηή σχάρα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι έτοιμα.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
 

Tip
Αν η σφολιάτα είναι φρέσκια μπορούμε να βάλουμε τις σφολιατίνες στην κατάψυξη και να τις ψήσουμε όποτε θέλουμε.  

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ