Ο φαντασμαγορικός γάμος της μικρότερης κόρης του "Σουλτάνου" Ερντογάν (φωτό) - Μάρτυρας ο Νταβούτογλου!

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελέστηκε το Σάββατο στο Κέντρο Τεχνών «Yahya Kemal Beyatlı» στην Κωνσταντινούπολη ο γάμος της μικρότερης κόρης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Σουμεϊγέ, με έναν κατασκευαστή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τον Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ

Σχεδόν 6.000 άνθρωποι παρεβρέθηκαν στη γαμήλια τελετή. Οι φωτογραφίες της νύφης με τα μαλλιά καλυμμένα με την ισλαμική μαντίλα κατέκλησαν τα Μέσα της χώρας.

Ο μάρτυρας του γαμπρού στον γάμο ήταν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ ενώ μάρτυρας της νύφης είχε οριστεί ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος AKP και επομένως και από την πρωθυπουργία.

Η παρουσία του Νταβούτογλοι στον γάμο φαίνεται ότι διαλύει τις φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι έχει έρθει σε ρήξη με τον Ερντογάν.

Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί στις 20 Μαρτίου ενώ στις 7 Μαΐου έγινε στην προεδρική κατοικία «Tarabya Mansion» στα στενά του Βοσπόρου η παραδοσιακή τουρκική τελετή «νύχτα της χένας», στην οποία μαζεύονται οι γυναίκες στο σπίτι της νύφης.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ έχουν δύο γιους, τον Μπουράκ (που σπανίως εμφανίζεται δημόσια), τον Μπιλάλ και δύο κόρες, την Έσρα και την 30χρονη Σουμεϊγέ.

Η  μικρότερη κόρη του Τούρκου προέδρου έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία και Ιστορία στις ΗΠΑ, ενώ έχει κάνει και μεταπτυχιακό για τις «μη κυβερνητικές οργανώσεις και την ανάπτυξη» στο London School of Economics. 

Ο γαμπρός του Ερντογάν αποφοίτησε το 2002 από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και έχει μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στις ΗΠΑ.

Αντί για δώρα οι οικογένειες του ζευγαριού έχουν ζητήσει να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις και η τουρκική αστυνομία.    

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ