Γιώργος Κατρούγκαλος: Το 2018 θα ξανασυζητήσουμε για τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ - Δίκαιο για όλους το νέο ασφαλιστικό

Δίκαιες χαρακτήρισε τις περικοπές στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ικανοποιημένος για τη νέα διαμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, το πρωί του Σαββάτου. Ο υπουργός χαρακτήρισε «δίκαιο» για όλους το νέο σύστημα και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει «ψαλίδι» στις κύριες συντάξεις, ενώ σημείωσε πως επιβαρύνονται αυτοί που έχουν περισσότερε, τονίζοντας πως πέτυχε "το μεγαλύτερο στοίχημα" που είχε.

Ο κ. Κατρούγκαλος, επικέντρωσε την «επιτυχία» την πολιτικής του στο γεγονός ότι προσπάθησε να βελτιώσει τη δομή του συστήματος και όχι να λύσει μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. 

Την ίδια ώρα, ο υπουργός αναφερόμενος στην κατάργηση του ΕΚΑΣ,σχολίασε ότι αυτή θα είναι κλιμακωτή και ότι θα ξανασυζητηθεί το θέμα από το 2018 και έπειτα. «Το 2018 θα δοθεί ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που χάθηκε από το ΕΚΑΣ» είπε ο κ. Κατρούγκαλος διευκρινίζοντας ότι τότε θα επανυπολογιστούν όλες οι συντάξεις, ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους. 

Για τις μειώσεις στα εφάπαξ ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «διορθώνουμε τις ελλείψεις την προηγούμενης κυβέρνησης. Φροντίζουμε κανείς να μην πάρει λιγότερα από τις δίκαιες περικοπές. Κάνουμε δίκαιες περικοπές».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ