Ποιος έκανε νυχτοπερπατήματα στην παραλιακή; Ακρωτήρι, Posidonio, Cabaret @ Romeo, Fantasia

Αν και οι πίστες δεν είναι πια η κυρίαρχη μορφή διασκέδασης στην παραλιακή, τα ονόματα που εμφανίζονται αυτό το καλοκαίρι αλλά και το σχετικό lifestyle λίγο έχουν αλλάξει από τα ’90s και τα ’00s.

 Το περασμένο weekend περάσαμε από το «Estate Seaside @ Ακρωτήρι», το «Posidonio», το «Cabaret @ Romeo» και το «Fantasia» και μεταφέρουμε τα highlights.

 

Σάββατο βράδυ, έξω από το «Estate Seaside @ Ακρωτήρι» είναι παραταγμένες Ferrari, Porsche και 4x4 (με φινίρισμα επιλογής το ματ ), ενώ συνεχώς καταφτάνουν γυναίκες ανάλαφρα ντυμένες (που δεν έδειχναν να υπολογίζουν τον ελαφρώς ψυχρό καιρό ), ευσταλή νεαρά αγόρια αλλά και κοσμικές παρέες νοτίων και βορείων προαστίων, που γεμίζουν σιγά σιγά τους χώρους του μαγαζιού: δηλαδή το japanese fusion εστιατόριο «Hama», το οποίο έχει μεταφερθεί εκεί για το καλοκαίρι και καταλαμβάνει τη δεξιά πλευρά αγγίζοντας τη θάλασσα, τις λιγοστές πριβέ, ελαφρώς υπερυψωμένες καμπάνες («αγκαλιάζονται» από ζαρντινιέρες με άχυρο ) και τους πολλούς καναπέδες που καλύπτουν όλο τον υπόλοιπο χώρο με φοίνικες και βράχους να παρεμβάλλονται ανάμεσά τους. 

 

Όπως γράφει ο Νίκος Βουλαλάς στο athinorama.gr, η πρόσοψη του οικοδομήματος έχει αλλάξει ριζικά (το design του χώρου υπογράφεται από τον Σάκη Κυριακίδη ), θυμίζοντας το μοντερνισμό των ξενοδοχείων «Ξενία» των ’60s – όμορφη λεπτομέρεια τα τμήματα με τις σπασμένες πέτρες που συγκρατούνται από λευκό σιδερένιο δίχτυ.

Εδώ θα βγάλει το καλοκαίρι μετά την επιτυχία του χειμωνιάτικου «Estate» ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος κάνει την εμφάνισή του με warm up από τους DJs γύρω στη 1.30 κραυγάζοντας «Ψηλάαα!» – ένα σύνθημα που θα επαναλάβει ξανά και ξανά για να ξεσηκώσει όσες ρουβίτσες επιμένουν να φαντασιώνονται ότι το «Σε θέλω σαν τρελός» απευθύνεται στην καθεμιά ξεχωριστά… 

 

Το show του Σάκη δεν κρύβει εκπλήξεις (ο αέρας από το δάπεδο ακόμη αποκαλύπτει το καλογυμνασμένο σώμα του ), αλλά διαθέτει μια εκτέλεση του «Purple rain» του Prince, πολύχρωμες προβολές και ένα καλοσυντονισμένο μπαλέτο από την Chali Jennings. Τον Σάκη ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Κουφός σε πανηγυριώτικο ρυθμό με το «Τίκα, τάκα, τίκα, τακ» και ένα παράτολμο medley του «Τι δεν καταλαβαίνεις;» του Ηλία Βρεττού με το «Crazy in love» της Beyonce.

 

Φεύγουμε από το «Estate Seaside @ Ακρωτήρι» γιατί η ώρα σηκώνει λαϊκό και κατευθυνόμαστε στο «Posidonio», όπου προλαβαίνουμε για λίγο τον Χρήστο Μενιδιάτη (πάντα με το χαμόγελο στα χείλη ) και κατόπιν, για το κλείσιμο, τον Γιάννη Πλούταρχο.

 

Φαίνεται ότι η επιστροφή σε ένα μαγαζί όπου είχε γνωρίσει μεγάλες δόξες, του έκανε καλό και δημιούργησε τις συνθήκες για ένα αξιοπρεπέστατο comeback. Ακούραστος μέχρι το κλείσιμο του μαγαζιού, ο Πλούταρχος κάνει ένα απόλυτα ταιριαστό στον νταλκά ενός θαμώνα της πίστας λαϊκό πρόγραμμα.

Στο διπλανό «Cabaret @ Romeo», ο Στέλιος Ρόκκος παρουσιάζει από την περασμένη Παρασκευή ένα one-man show βασισμένο στη δική του rock attitude, η οποία μας επιτρέπει να δεχόμαστε την ανάμειξη του «Μες στα δυο της μάτια» με το «Γύφτισσα μέρα» ή του Μαζωνάκη με τον Πλιάτσικα.

 

Μας άρεσε πολύ η Κατερίνα Λιόλιου, την οποία έχουμε εκτιμήσει από παλιά, ο Steven των My Excuse, που δεν τον γνωρίζαμε αλλά από εδώ και στο εξής θα τον παρακολουθούμε, καθώς και η σχεδόν μόνιμη παρουσία του Ρόκκου πάνω στη σκηνή, ακόμη και όταν απλώς έπαιζε κιθάρα συνοδεύοντας τα παιδιά.

 

Λίγο πιο πέρα, στο «Fantasia», συναντάμε τον Κωνσταντίνο Αργυρό, τη Φανή Δρακοπούλου και την Ελένη Φουρέιρα. Για τον Αργυρό τα έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν: οι φωνητικές του ικανότητες ξεπερνούν εκείνες οποιουδήποτε τραγουδιστή της γενιάς του, ενώ όσο περνάει ο καιρός η φωνή του, που έχει μεγάλη γκάμα, αποκτά το δικό της χρώμα.

 

Το ότι έχει βάλει πλώρη για να είναι ο επόμενος βασικός εκπρόσωπος του κομψού, mainstream λαϊκού τραγουδιού, το αποδεικνύει και η αβίαστη επιτυχία που σημειώνουν τα singles του, όπως τα πρόσφατα «Το συμπέρασμα» και «Τα κατάφερες». Για όσους επιζητούν αυθεντικότητα, η παρτενέρ του Φανή Δρακοπούλου διαθέτει μια φωνή δουλεμένη στη νύχτα (της Θεσσαλονίκης ) και παρουσιάζει ένα αυθόρμητο και ευρύ λαϊκό πρόγραμμα με απόλυτα ελεγχόμενη και ισορροπημένη ροή.


Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό Night Live

Cabaret @ Romeo 
Ελληνικού 1, Ελληνικό

Estate Seaside @ Ακρωτήρι
Βασ. Γεωργίου Β΄ 5, παραλία Αγίου Κοσμά, Άλιμος

Fantasia
Λεωφ. Ποσειδώνος 5, Ελληνικό

Posidonio
Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Ελληνικό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ