Γεννήθηκε σπάνιος ρινόκερος της Σουμάτρας σε φυσικό καταφύγιο της Ινδονησίας - Ζυγίζει μόλις 20 κιλά & είναι γλύκας

Ένας θηλυκός ρινόκερος της Σουμάτρας γεννήθηκε την Πέμπτη σε φυσικό καταφύγιο στην Ινδονησία, δημιουργώντας νέες ελπίδες στους περιβαλλοντολόγους σχετικά με την διάσωση του συγκεκριμένου είδους που απειλείται σοβαρά με εξαφάνιση.

Το μικρό ρινοκεράκι γεννήθηκε εχθές τα ξημερώματα στο Εθνικό Πάρκο Ουέι Καμπάς στα δυτικά του νησιού και μέσα σε λίγες ώρες μπορούσε ήδη να περπατά και να θηλάζει από τη μητέρα του.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, πρόκειται για τον δεύτερο απόγονο που έχει φέρει στον κόσμο η Ρατού, («Βασίλισσα» στα Ινδονησιακά), ένας ρινόκερος 15 ετών. Η Ρατού και το ταίρι της, ο Άνταλας είχαν φέρει στον κόσμο το 2012 έναν αρσενικό ρινόκερο, τον Αντάτου, ο οποίος έγραψε ιστορία όντας ο πρώτος ρινόκερος που γεννήθηκε σε συνθήκες αιχμαλωσίας στην Ινδονησία εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Το νεογέννητο που ήρθε εχθές στον κόσμο, στο οποίο δεν έχουν δώσει ακόμη όνομα, έχει βάρος περίπου 20 κιλά.

Σε λιγότερους από 100 υπολογίζονται οι ρινόκεροι της Σουμάτρας που εξακολουθούν σήμερα να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, σύμφωνα με το υπουργείο Δασοκομίας και Περιβάλλοντος της Ινδονησίας. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο είδος των ρινόκερων απειλείται με εξαφάνιση λόγω της απώλειας του φυσικού του περιβάλλοντος και της λαθροθηρίας για τα κέρατά του.

«Πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή δέσμευση, όχι μόνον στην Ινδονησία, αλλά σε όλον τον κόσμο για να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε ότι αυτά τα είδη θα επιβιώσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νοβριζάλ Κάχαλ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ