Βία & βιασμό από τον πρώην φίλο της: Τι έλεγε πριν αυτοκτονήσει η 19χρονη ζωντανά στο Ρeriscope

Την περασμένη Τρίτη το μέσο κοινωνικής δικτύωσης periscope, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από εφήβους, δημοσιοποίησε απευθείας τον θάνατο της Οσεάν, της 19χρονης κοπέλας που προανήγγειλε και στη συνέχεια τράβηξε σε βίντεο ζωντανά την αυτοκτονία της.

Το νεαρό κορίτσι με την εύθραυστη ψυχολογία εργαζόταν σε γηροκομείο. Ηταν γεμάτη με τατουάζ και piercings, και εξήγησε σε χιλιάδες άτομα που την κοίταζαν ζωντανά ότι υπήρξε θύμα βίας και βιασμού από τον πρώην σύντροφό της. Στη συνέχεια έπεσε στις ράγες ενός τρένου στον σταθμό RER της περιφέρειας Εσόν της Γαλλίας.

Συνολικά η Οσεάν δημοσίευσε πέντε βίντεο ζωντανά στο periscope. Τα δύο πρώτα ήταν για δοκιμή. Στη συνέχεια, την Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, σε ένα βίντεο 57 λεπτών, έδωσε ραντεβού γα το ίδιο απόγευμα στα άτομα που την κοίταζαν και σχολίαζαν απευθείας τα λεγόμενά της.


«Το βίντεο που θα κάνω γίνεται για να αναγκάσω τους ανθρώπους να αντιδράσουν και να περάσω ένα μήνυμα. Αφορά τη σχέση με κάποιον. Σας επισημαίνω εκ των προτέρων ότι αυτό που θα συμβεί είναι πολύ σοκαριστικό, οι ανήλικοι φύγετε», είπε η Οσεάν.

Το επόμενο βίντεό της, στις 2 το μεσημέρι, διαρκεί 37 λεπτά. Η Οσεάν στέκεται ακίνητη και δεν μιλάει, αλλά ζητάει από όσους την παρακολουθούν να επιστρέψουν σε λίγο. Στο τελευταίο βίντεο, το οποίο δεν έχει γυριστεί στο σπίτι της, μιλάει για τον πρώην φίλο της και πλησιάζει στις ράγες του τρένου. Οι χρήστες που την ακολουθούν καταλαβαίνουν ξαφνικά τον κίνδυνο και προσπαθούν να τη μεταπείσουν. Αλλά εκείνη πέφτει μπροστά στο τρένο. Η οθόνη γίνεται μαύρη, αλλά ακούγονται οι κραυγές των ανθρώπων που είδαν τη σκηνή δίπλα της, ενώ ακούγονται και οι τραυματιοφορείς που πλησιάζουν να σηκώσουν το πτώμα από τις ράγες. Στην οθόνη εμφανίζεται το κεφάλι ενός πυροσβέστη, πίσω του διακρίνεται ένα τρένο. Σηκώνει το τηλέφωνο της νεκρής κοπέλας και εκεί τελειώνει η ζωντανή σύνδεση.

Αμέσως η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της αυτοκτονίας. Ο πρώην φίλος της έχει ταυτοποιηθεί και έχει κληθεί να δώσει κατάθεση. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας η νεαρή κοπέλα είχε στείλε ένα SMS σε έναν γνωστό της και έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει εξαιτίας του κακού που της είχε κάνει.

Η Οσεάν καταγόταν από την πόλη Ετάμπ της κεντρικής Γαλλίας και σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν «ένα ευτυχισμένο κορίτσι» όταν πήγαινε στο λύκειο. Μετά το τέλος του σχολείου εγκαταστάθηκε μόνη της στην διπλανή πόλη Εγκλί, εδώ και έναν χρόνο, αλλά δεν κατόρθωσε να συνηθίσει τη νέα της ζωή. Σε μια από τις συνομιλίες της στο Periscope ομολογούσε ότι το μόνο που θέλει να κάνει είναι να πεθάνει.

Η Οσεάν εργαζόταν ως τηλεφωνήτρια σε γηροκομείο στο Εγκλί. Αλλά η ζωή της είχε σημαδευτεί σε ένα ταξίδι στην διπλανή πόλη Περπινιάν όπου την είχε βιάσει ο πρώην φίλος της. «Σε ένα SMS μιλάει για βία και βιασμό από τον πρώην φίλο της και δηλώνει ότι θα αυτοκτονήσει εξαιτίας του» εξήγησε στέλεχος της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι καμία μήνυση για βιασμό δεν είχε γίνει στο Περπινιάν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ