Καλοκαιρινός ο καιρός για αύριο με την θερμοκρασία να φτάνει τους 28 βαθμούς

Βελτιωμένος ο καιρός αύριο Παρασκευή 13 Μαΐου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 στα ανατολικά, έως 6 μποφόρ στα ανατολικά και τα νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός και πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η

θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα όπου θα σημειωθούν και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 και κατά τόπους έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 19 έως 26 και στην Κρήτη κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις στα νότια πιο πυκνές, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Βίντεο: weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ