Σάλος με τα ματωμένα δάχτυλα (φωτό) των ποδιών μιας σερβιτόρας: Πρέπει να φορέσει τακούνια στη δουλειά‏

Το γύρο του ίντερνετ κάνει η φωτογραφία μιας σερβιτόρας που εξαναγκάζεται να φορά τακούνια σε όλη τη διάρκεια της βάρδιάς της και φωτογράφισε, στο τέλος της δουλειάς της, τα ματωμένα πόδια της.

Η Νicola Gavins από την Αλμπέρτα του Καναδά ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook για λογαριασμό της φίλης της που υφίσταται αυτή την ταλαιπωρία και περιέγραψε πως «αιμορραγούσε τόσο που βγήκε ένα από τα νύχια των ποδιών της».

Η Gavins ανέφερε στην ανάρτηση που συνόδευε τη φωτογραφία πως ο υπεύθυνος βάρδιας επέπληξε τη φίλη της, που δουλεύει σε αλυσίδα εστιατορίων, επειδή φόρεσε ίσια παπούτσια και της είπε πως και πάλι θα έπρεπε να φορέσει ψηλά τακούνια την επόμενη ημέρα.

Στη φωτογραφία φαίνονται τα ματωμένα πόδια της κοπέλας, μέσα από τα καλτσάκια της, αλλά και λεκέδες από αίμα μέσα στα παπούτσια της.

Απηύθυνε το μήνυμά της σε όλους όσοι τρώνε στο συγκεκριμένο εστιατόριο, στο Έντμοντον, και τόνισε: «είναι πολιτική του εστιατορίου οι γυναίκες μέλη του προσωπικού να φορούν ψηλά τακούνια εκτός κι αν τους το έχει απαγορεύσει ο γιατρός και τα πόδια της φίλης μου μάτωσαν τόσο που της βγήκε ένα νύχι. Και πάλι ο υπεύθυνος βάρδιας την επέπληξε και την αποθάρρυνε από το να φορά ίσια παπούτσια.

Η Nicola ανέφερε επίσης πως η φίλη της ενημερώθηκε ιδιαιτέρως πως θα έπρεπε να φορέσει ψηλά τακούνια στην επόμενη βάρδιά της.

Σύμφωνα με την ανάρτησή της, οι γυναίκες εργαζόμενες στη συγκεκριμένη αλυσίδα καλούνται να αγοράσουν με δικά τους λεφτά τη «στολή» που φορούν στη δουλειά τους ενώ οι άνδρες εργαζόμενοι μπορούν απλώς να ντύνονται στα μαύρα με δικά τους ρούχα. «Και δεν απαιτείται να φορούν και τακούνια», σημειώνει ειρωνικά η Nicola, μιλώντας για «σεξιστικές, πρωτόγονες απαιτήσεις και αηδιαστική πολιτική».

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της αλυσίδας είπε στην Daily Mail πως είδαν με ανησυχία την ανάρτηση και πως επικοινώνησαν αμέσως με την υπάλληλο.

«Η πολιτική μας σχετικά με τα παπούτσια συστήνει όλοι οι εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, να φορούν κατάλληλα, μη ολισθηρά παπούτσια με σόλα, για λόγους ασφαλείας. Υπό αυτή την οδηγία φορούν ό,τι είναι άνετο για εκείνους. Δεν υπάρχει ελάχιστο ύψος τακουνιών αλλά για όσες εργαζόμενες φορούν τακούνια, ζητάμε να μην είναι πάνω από 6,5 εκατοστά», ανέφερε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ