''Εδώ ο κόσμος καίγεται & ο Πολάκης μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ'': Ματωμένες ποδιές έξω από το υπ. Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι νοσηλευτές του ΕΣΥ.

Μάλιστα από το πρωί μέλη της  Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας έχουν κρεμάσει πανό με  «ματωμένες» ποδιές -βαμμένες με κόκκινο χρώμα- έξω από το υπουργείο Υγείας. 

«Είναι μέρα προβληματισμού για τις δραματικές συνθήκες στο χώρο της δημόσιας υγείας τόσο για τον κλάδο τους όσο και οι ασθενείς», λένε οι νοσηλευτές ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), κ. Δημήτρης Σκουτέλης αναφέρει πως «πρόκειται για μια ιδιαίτερη ημέρα για το νοσηλευτικό κλάδο που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση καθημερινά κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας προσφέρουν υπηρεσίες σε Έλληνες και πρόσφυγες, ωστόσο απέχει μακράν από το να είναι ημέρας γιορτής». 
Σύμφωνα με την ΕΝΕ, η σημερινή ημέρα θα ήταν ημέρα γιορτής, εάν είχαν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων και ειδικότερα  των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) διασφαλίζοντας έτσι τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας  και δεν αναγκάζονταν οι νέοι συνάδελφοι να αφήσουν την πατρίδα για την εξεύρεση εργασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ