Ινδία: Μαστίγωσαν 13χρονη γιατί φοβόταν να ομολογήσει τον βιασμό από τον πατέρα της

13χρονη που βιάστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα καταδικάστηκε από το συμβούλιο του χωριού της στην Ινδία σε 5 ραβδισμούς, επειδή φοβόταν να καταγγείλει τον βιασμό.  

 Σύμφωνα με την Washington Post, το περιστατικό σημειώθηκε το Μάρτιο στο χωριό Mauje Jawalwadi, όταν ο πατέρας επέστρεψε στο σπίτι μεθυσμένος από έναν γάμο. Οι γέροντες του Συμβουλίου αποφάσισαν ότι ό πατέρας δεν είχε ευθύνη επειδή ήταν μεθυσμένος, είχε όμως το κορίτσι επειδή, κατά την κρίση τους, ο φόβος της να ομολογήσει το βιασμό επιδείνωσε την κατάσταση.  

Η 13χρονη δέθηκε σε ένα δέντρο και μαστιγώθηκε, ενώ ακόμη και η οικογένεια της δήλωσε ότι άξιζε την ποινή, λόγω της συμπεριφοράς της. Ο πατέρας της αθωώθηκε μεν από το συμβούλιο, ομολόγησε όμως την πράξη του και κατηγορήθηκε στη συνέχεια από την αστυνομία.  

Παρά το γεγονός ότι έχουν κηρυχθεί παράνομα από το Ανώτατο Δικαστήριο, τα τοπικά συμβούλια που υπαγορεύουν τα ηθικά πρότυπα, τις κυρώσεις που εφαρμόζονται και την επίλυση των διαφορών μεταξύ των γειτόνων εξακολουθούν να λειτουργούν σε ένα μεγάλο μέρος της αγροτικής Ινδίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ