Σταθάκης: Ο «κόφτης» έχει ημερομηνία λήξης - Έρχονται φορολογικές ελαφρύνσεις

Ο προληπτικός μηχανισμός έχει ημερομηνία λήξης, τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για μακροχρόνια δέσμευση.

«Ο "κόφτης", η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ορίζοντα, είναι το 2017 και 2018. Αυτή είναι η συμφωνία, έχει ημερομηνία λήξης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας στον Real, ενώ υπογράμμισε ότι ο εν λόγω μηχανισμός δεν διαφέρει στο ελάχιστον από τον καθιερωμένο που υπάρχει σε όλες τις χώρες της ΕΕ που έχουν συμφωνήσει το δημοσιονομικό σύμφωνο, μέχρι το 2020.

«Αρα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ούτε τέταρτο μνημόνιο ούτε μακροχρόνιες δεσμεύσεις, ούτε μακροχρόνιος μηχανισμός προσαρμογής. Τίποτε από αυτά δεν αποτελεί μέρος της συζήτησης. Το αντίθετο», πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε βήμα θετικό που θα γίνεται στην οικονομία και θα ξανακοιτάζει θέματα φορολογικής πολιτικής που πρέπει να υπάρξουν ελαφρύνσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε τα εξής: «Η κυβέρνηση θεωρεί και θα συνεχίσει να θεωρεί ότι διορθώσεις στα φορολογικά δεδομένα οφείλουν και θα συνεχίσουν να γίνονται. Στον ΕΝΦΙΑ κάναμε διόρθωση με τις αντικειμενικές αξίες. Αν η οικονομία πάει πολύ καλά, η αυτόματη αύξηση εσόδων -δεν την έχουμε προεγγράψει αυτήν τη στιγμή- θα είναι σημαντική».

«Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε βήμα θετικό που θα γίνεται στην οικονομία, προφανώς θα ξανακοιτάζει θέματα φορολογικής πολιτικής, που είναι κοινός τόπος ότι πρέπει να υπάρξουν ελαφρύνσεις, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και πολλές άλλες κατηγορίες φόρων που σταδιακά θεωρούμε ότι πρέπει να έρθουν σε ένα μέτρο», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ