Ο Ερντογάν παντρεύει την κόρη του με κουμπάρο τον Νταβούτογλου & 6.000 καλεσμένους

Το Σάββατο 14 Μαΐου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παντρεύει την μικρότερη κόρη του Σουμεγιέ με τον μηχανικό και γιο εργοστασιάρχη, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ. 

Ο γάμος θα τελεστεί στην Κωνσταντινούπολη στο Κέντρο Τεχνών «Yahya Kemal Beyatlı» κάτω  από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, με την παρουσία 6.000 προσκεκλημένων και μεταξύ των μαρτύρων και τον πρώην πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Παρά τις διαφορές των δύο πολιτικών, Ερντογάν και Νταβούτογλου, με την απροθυμία του τελευταίου να προχωρήσει σε αναθεώρηση του συντάγματος για να δοθούν περισσότερες εξουσίες στον σύγχρονο «σουλτάνο», που οδήγησε τελικά στην παραίτησή του, η παρουσία του Νταβούτογλου, όχι απλά ως καλεσμένου, αλλά ως μάρτυρα, στον γάμο της 31χρονης Σουμεγιέ Ερντογάν, θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως μια πολιτική συμβολική κίνηση για μήνυμα ενότητας στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρίσκονται εξέχοντα μέλη του κόμματος, όπως ο πρώην πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί στις 20 Μαρτίου ενώ στις 7 Μαΐου έγινε στην προεδρική κατοικία «Tarabya Mansion» στα στενά του Βοσπόρου η παραδοσιακή τουρκική τελετή «νύχτα της χένας», στην οποία μαζεύονται οι γυναίκες στο σπίτι της νύφης.

Η  μικρότερη κόρη του Τούρκου προέδρου έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία και Ιστορία στις ΗΠΑ, ενώ έχει κάνει και μεταπτυχιακό για τις «μη κυβερνητικές οργανώσεις και την ανάπτυξη» στο London School of Economics. Ο γαμπρός του Ερντογάν αποφοίτησε το 2002 από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και έχει μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ