Δύο νέοι λογαριασμοί με 140.000 $ στο πόθεν έσχες του Γιώργου Παπανδρέου

Δύο νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί σε σχέση με την προηγούμενη δήλωση, εμφανίζονται στο «πόθεν έσχες» του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι σε αμερικανική τράπεζα και συγκεκριμένα στην BANK OF AMERICA. Οι δύο πρώτοι ανήκουν στον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό και περιλαμβάνουν ο ένας 120.448,58 δολάρια και ο δεύτερος 19.922 δολάρια ενώ ο τρίτος λογαριασμός ανήκει στη σύζυγό του και περιέχει μόλις 1536,14 δολάρια.

Γιώργος Παπανδρέου: Άνθρακες ο θησαυρός‏
Εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεσε σε δύο λογαριασμούς στις ΗΠΑ δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου με ανακοίνωση του γραφείου του. Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι πρόκειται για αμοιβές από τις ομιλίες του σε αμερικάνικα πανεπιστήμια. 

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όλοι γνωρίζουν από που προέρχονται τα χρήματα που έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς του Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε τράπεζα των ΗΠΑ. Και όλα, προκαταβολές και πληρωμές, έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις και στο πόθεν έσχες του.

Εξάλλου, η ίδια η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, έχει όλα τα σχετικά στοιχεία.

Όλα προέρχονται από τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό - ομιλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις κλπ. Δραστηριότητες για τις οποίες έχει χυθεί τόσο μελάνι και έχουν ειπωθεί τα μύρια όσα, από όλους αυτούς που σήμερα παριστάνουν τάχα τους ανήξερους, προκειμένου να στοχοποιήσουν και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου.

Άνθρακες για ακόμη μια φορά ο θησαυρός.

Το ερώτημα είναι, ως πότε και ως που θα "τραβήξουν" αυτήν την απαράδεκτη από κάθε άποψη στάση, όσοι μετέρχονται αντιλήψεις παρακράτους. Δεν διδάσκονται από το γεγονός ότι, όλες οι κατασκευασμένες ιστορίες έχουν πέσει στο κενό;

Υπάρχει όμως, και το κωμικοτραγικό της ιστορίας. Από πότε αποτελεί μείζον θέμα να δηλώνει κάποιος τα εισοδήματά του; Ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Όλα είναι νόμιμα και διαφανή.

Μήπως  η σκόνη σηκώνεται για να αποκρύβουν τα αδήλωτα κάποιων άλλων; Μήπως αυτά πρέπει να ψάξουν οι αρμόδιοι, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που νομοθέτησε και εφάρμοσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου»;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ