Αυτό είναι το πακέτο μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση στην Βουλή: Ο ''κόφτης'' & τα ''κόκκινα δάνεια''

Τον Ιούνιο, εκτιμούν, στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα εκταμιευτεί η δόση και για να το πεύχουν ετοιμάζουν με ταχύτατους ρυθμούς για να φέρουν στη βουλή το νομοσχέδιο με το μηχανισμό και τα προαπαιτούμενα μέτρα. 

Κυβερνητικές πηγές, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επέμειναν ότι δεν υπάρχουν μέτρα στο μηχανισμό. «Είτε από έσοδα είτε από δαπάνες. Οταν δεν έχεις πιάσει τον στόχο τότε θα πάρεις μέτρα. Ο μηχανισμός γίνεται μόνο για διασφάλιση», τόνιζαν. 

Οσον αφορά στο θέμα του χρέους, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι «ο οδικός χάρτης για το χρέος θα είναι αποτυπωμένος και θα έχει αυτοματισμό», ενώ προσέθεταν ότι από σήμερα πάνω σε αυτό το ζήτημα δουλεύουν και οι θεσμοί. 

Αναφερόμενοι στα όσα αποφασίστηκαν χθες, κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν ότι έγινε ότι καλύτερο μπορούσαν, τονίζοντας ότι το «μακροβούτι» θα δείξει, ενώ επέμεναν στους πανηγυρισμούς για το Eurogroup λέγοντας ότι ήταν επιτυχία «αλλά δεν πετάμε στα σύννεφα». 

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για διάφορα νομοσχέδια που είχαν κολλήσει και τα οποία πρέπει να προχωρήσουν όπως το αναπτυξιακό και αυτό που αφορά στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού, ενώ ξεκινά ήδη η σύνταξη του νομοσχεδίου με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο σχεδιάζουν να το φέρουν τις επόμενες 15 ημέρες, με κανονικές διαδικασίες, στη Βουλή, πριν το Eurogroup δηλαδή και θα τα έχει όλα,  μηχανισμό και προαπαιτούμενα (έμμεσοι φόροι, κόκκινα δάνεια, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων).

Κομισιόν: Πρώτα μέτρα, μετά η δόση

Νωρίτερα η Κομισιόν, δια της εκπροσώπου της Αννίκα Μπράιτχαρντ, είχε διαμηνύσει, άλλωστε, ότι πρώτα θα ληφθούν τα μέτρα και μετά θα εκταμιευτεί η δόση. Συγκεκρίμενα ανέφερε ότι μετά τη νομοθέτηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο και τη νομοθέτηση των προαπαιτουμένων μέτρων τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.«Μαζί με την ψήφιση (την Κυριακή) της σημαντικής νομοθεσίας από την ελληνική Βουλή, το πεδίο έχει πλέον τεθεί για να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την πρώτη αξιολόγηση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αννίκα Μπράιτχαρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας πως και μετά την νομοθέτηση των προαπαιτουμένων το Eurogroup θα είναι «έτοιμο να υποστηρίξει την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ