Μόναχο: Φωναζοντας Αλλάχ άρχισε να μαχαιρώνει όποιον βρήκε μπροστά του - 1 νεκρός και 3 τραυματίες

Η επίθεση έγινε στον σταθμό Grafing S - Bahnhof, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, και η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες που θέλουν τον άντρα, που συνελήφθη στο σημείο,  να φωνάζει κατά την διάρκεια αυτής «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Οι αρχικές πληροφορίες μετέδιδαν ότι ο ένας από τους 4 τραυματίες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, όπως αναφέρει όμως η Bild το ένα από τα θύματα τελικά κατέληξε. 

 

Σύμφωνα με το Skynews, υπήρχε σύγχυση γύρω από τον αριθμό των τραυματιών με την εκπρόσωπο της αστυνομίας να κάνει λόγο για 4 ή 5 επιβάτες. Από την άλλη βαυαρικός ραδιοφωνικός σταθμός μετέδιδε ότι 4 άνθρωποι έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Πιστεύεται ότι όλα από τα θύματα είναι άντρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας του Μονάχου έδωσε εντολή να μην μεταδίδονται ειδήσεις σχετικά με το περιστατικό. Οι αρχές εργάζονται προκειμένου να ανακαλύψουντη ταυτότητα του δράστη. Πιστεύεται ότι το κίνητρό του μπορεί να ήταν «πολιτικό».

 

Τι γνωρίζουμε για το δράστη

Το RT επικαλούμενο δηλώσεις πυροσβέστη στην εφημερίδα Merkur, αναφέρει ότι o δράστης που είναι νεαρός σε ηλικία, μαχαίρωσε στην πλάτη ένα άντρα που μοίραζε εφημερίδες.

Ο δράστης φέρεται να είναι Γερμανός πολίτης όπως είπε η δήμαρχος της πόλης Angelika Obermayr στην Sueddeutsche Zeitung. «Η ιδέα ότι οι άνθρωποι μπαίνουν στο σταθμό ή μοιράζουν εφημερίδες εκεί γίνονται μετά θύματα ενός μανιακού είναι απαίσια. Ας ελπίσουμε ότι θα αναρρώσουν τελείως», είπε η δήμαρχος που δήλωσε ευγνώμων από τη γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας, των γιατρών και των πυροσβεστών.

 

Αυτή τη στιγμή η πρόσβαση στο σταθμό έχει απαγορευτεί και η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ