Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

"Μέντιουμ" εξαπάτησε εκατομμύρια Αμερικανούς: Έβγαλε 180 εκατ. δολάρια λέγοντας θα γίνετε πλούσιοι με... φυλαχτά

Οι αμερικανικές αρχές έβαλαν τέλος στη δράση ενός διεθνούς δικτύου "μέντιουμ" που είχε εξαπατήσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο Αμερικανούς, κυρίως ηλικιωμένους ή ασθενείς, αποσπώντας πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια. 

Ομοσπονδιακός δικαστής ενέκρινε μια εντολή συμμόρφωσης με την οποία απαγορεύεται στο εξής στις εταιρείας Infogest Direct Marketing του Μόντρεαλ και Destiny Research Center Ltd του Χονγκ Κονγκ καθώς και σε έξι ιδιώτες να χρησιμοποιούν το ταχυδρομικό σύστημα των ΗΠΑ για να στέλνουν διαφημιστικό υλικό εκ μέρους υποτιθέμενων μέντιουμ και αστρολόγων.

 

Η απάτη ξεκίνησε από το 2000. Οι εταιρείες και οι ιδιώτες κατηγορούνται ότι έστελναν στα θύματά τους επιστολές στις οποίες οι Γάλλοι μάντεις Μαρία Ντιβάλ και Πατρίκ Γκερέν προέβλεπαν ότι θα πλουτίσουν, για παράδειγμα κερδίζοντας το λαχείο.

 

Μοναδική προϋπόθεση: να αγοράσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών για να διασφαλίσουν ότι η καλή τύχη τους δεν θα τους ξεχάσει. Μία από τις επιστολές έγραφε ότι η Ντιβάλ και ο Γκερέν "οραματίστηκαν" από κοινού ότι οι παραλήπτες θα κέρδιζαν "τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια" αρκεί να κατέβαλαν 50 δολάρια για ένα "μυστηριώδες φυλαχτό" και ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ο ανεκτίμητος οδηγός μου για τη νέα μου ζωή". 


Οι αφελείς που αγόραζαν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες των εταιρειών "βομβαρδίζονταν" στη συνέχεια με παρόμοια "δολώματα". Τα τελευταία δέκα χρόνια στάλθηκαν περισσότερες από 56 εκατομμύρια επιστολές, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

 

"Για να γεμίσουν τις τσέπες τους, οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύονταν τις προλήψεις και την απελπισία εκατομμυρίων ευάλωτων Αμερικανών", ανέφερε ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Κέιπερς. Την εντολή συμμόρφωσης που διαπραγματεύτηκε η εισαγγελία ενέκρινε σήμερα η δικαστής Σάντρα Φόιερστιν της Νέας Υόρκης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ