Τσακαλώτος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Με προεδρικό διάταγμα κάθε Μάιο, θα τίθεται σε εφαρμογή ο κόφτης δαπανών

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup υπήρξε συμφωνία για τα προληπτικά μέτρα και μόλις μόλις ψηφιστεί ο μηχανισμός θα γίνει η εκταμίευση της δόσης.
 

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ο φαύλος κύκλος τελειώνει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός κατά τη συνεδρίαση υπήρξε συμφωνία για τα προληπτικά μέτρα και μόλις μόλις ψηφιστεί ο μηχανισμός θα υπάρξει εκταμίευση της δόσης.
«Ο μηχανισμός προληπτικών μέτρων έρχεται να καλύψει τις διαφορές που έχουν να κάνουν με το δημοσιονομικό πλεόνασμα» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, εξηγώντας ότι «ο μηχανισμός θα είναι σε ετήσια βάση. Τον Απρίλιο του 2017 θα έχουμε τα αποτελέσματα για το έλλειμμα του προηγούμενου 12μήνου. Εάν υπάρξει διαφορά στο πλεόνασμα θα υπάρξει προεδρικό διάταγμα που θα προβλέπει αντίστοιχη μείωση των δαπανών».

Διευκρίνισε πάντως ότι τον Οκτώβριο θα υπάρξει η ακριβής σύνθεση των προϋποθέσεων για να τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός προληπτικών μέτρων.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι στις 24 Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία. « Όλοι μας πιστεύουμε ότι το ζήτημα του χρέους μπορεί να μπει στην ευρύτερη εικόνα. Σήμερα έγινε μία πρώτη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το χρέος. Υπήρξε αίσθηση ότι υπάρχει επιθυμία για επίλυση του χρέους» πρόσθεσε για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Θα δούμε τι μπορεί να γίνει βραχυπρόθεσμα, δηλαδή άμεσα, μεσοπρόθεσμα, το 2018, και μακροπρόθεσμα, μέχρι την ωρίμανση του χρέους».

«Είμαστε στη θέση να πούμε ότι είμαστε πολύ κοντά στην εκπλήρωση του στόχου για πλεόνασμα 3,5%» είπε ακόμη ο υπουργός.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ