Πρόστιμο 52.000 ευρώ στον Γερμανό που σκότωσε το μεγαλύτερο ελέφαντα της Αφρικής - Φώτο

Μόλις τρεις μήνες μετά την φριχτή δολοφονία του Σεσίλ, του διασημότερου λιονταριού που σκοτώθηκε από Αμερικανό οδοντίατρο, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ακόμα μια «κτηνωδία»!

Οι φωτογραφίες της νέας... δολοφονίας κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ και σοκάρουν! 

 

Σε μία από αυτές, ένας Γερμανός στέκεται υπερήφανος κρατώντας σφιχτά το χέρι του οδηγού του, μπροστά από το πτώμα ενός από τους μεγαλύτερους ελέφαντες που έχουν βρεθεί ποτέ στη Ζιμπάμπουε.


Παρ' όλα αυτά, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η ταυτότητα του νεκρού ελέφαντα, ωστόσο υπολογίζεται ότι η ηλικία του ήταν μεταξύ 40 και 60 χρόνων.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Εθνικό Πάρκο Gonarezhou της Ζιμπάμπουε.

 

Σε δεύτερη φωτογραφία απεικονίζονται οι χαυλιόδοντες του ζώου, οι οποίοι, σύμφωνα με υπολογισμούς, ζυγίζουν μαζί γύρω στα 54,4 κιλά.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο ελέφαντας σκοτώθηκε στις 8 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού σαφάρι και ο Γερμανός πλήρωσε σχεδόν (κρατηθείτε) 52.000 ευρώ, ώστε να λάβει τη σχετική άδεια που θα του επέτρεπε να σκοτώσει έναν ελέφαντα.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι διοργανωτές του ιδιωτικού σαφάρι αρνούνται να αποκαλύψουν το όνομα του Γερμανού υπηκόου που ταξίδεψε μέχρι την Αφρική για να συμμετάσχει σε ένα κυνήγι 21 ημερών, στο οποίο θα μπορούσε εκτός από τεράστιους ελέφαντες να κυνηγήσει και λεοπαρδάλεις, λιοντάρια, βουβάλια και ρινόκερους!

 

«Πρόκειται για ένα νόμιμο κυνήγι και ο πελάτης δεν έκανε τίποτα λάθος», δήλωσε για τον Γερμανό υπήκοο ένας από τους διοργανωτές, προχωρώντας σε μία πιο προκλητική δήλωση, καθώς είπε ότι ο νεκρός ελέφαντας ήταν ήδη 60 ετών και είχε σπείρει πολλές φορές τους καρπούς του(!)

Τι κι αν οι φωτογραφίες του νεκρού ελέφαντα προκάλεσαν κύματα οργής στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων; Δεν θα λέγαμε ότι συνέβη το ίδιο και στα σχετικά φόρουμ για όσους συμμετέχουν σε σαφάρι! Εκεί, οι εν λόγω φωτογραφίες έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό (άκουσον, άκουσον!) , ενώ, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι σε αυτά, πρόκειται για τον μεγαλύτερο ελέφαντα που έχει σκοτωθεί στην Αφρική τα τελευταία 30 χρόνια.

Όσον αφορά στην ταυτότητα του ζώου, εικάζεται ότι έφτασε στην περιοχή από τη Νότια Αφρική και συγκεκριμένα από το Εθνικό Πάρκο Kruger, το οποίο δεν χωρίζεται με σύνορα από το Gonarezhou.

 

Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν ελέφαντα που ονομαζόταν Nkombo και ο οποίος είχε χάσει το κολάρο του το 2014. Παρ' όλα αυτά, το γεγονός ότι ο Nkombo εθεάθη στις 3 Οκτωβρίου στο Πάρκο της Βόρειας Αφρικής, καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το να έχει διανύσει τόσα χιλιόμετρα.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ