Τράμπ: Let's copy την Ελλάδα και να χρεοκοπήσουμε! Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ο Βαρουφάκης;

Το άρθρο δεν είναι επινόηση. Είναι αναρτημένο στο MarketWatch και σύμφωνα με αυτό, το μεγάλο σχέδιο του Ντόναλντ Τράμπ για την οικονομία είναι το εξής: «Να το κάνουμε όπως η Ελλάδα και να χρεοκοπήσουμε».
 

Μιλώντας στο CNBC ο Τράμπ έριξε στο τραπέζι το σχέδιό του για το εθνικό χρέος των ΗΠΑ: Θα ζητήσουμε από τους πιστωτές κούρεμα ή μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους μας αλλά δεν διευκρίνησε ποιό θα είναι το αντάλλαγμα...

Περιγράφοντας αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα το οικονομικό site γράφει: «Οι κρίσεις κρατικού χρέους σε όλη την οικονομία, είναι ένα γεγονός που καθιστά δύσκολο για τις κυβερνήσεις να δανειστούν. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί και στην Ελλάδα που προς το παρόν είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία με ποσοστό 25%, οι Αμερικανοί πήραμε μία γεύση από το αυτό το 2008 και μετά».

 

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι η κατάληξη του δημοσιεύματος. «Το μόνο σίγουρο», γράφει, «είναι πως διευκολύνεται για τον Ντόναλντ Τραμπ η εκλογή αντιπροέδρου. Η μοναδική επιλογή είναι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ