Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Μεγάλες πορείες και συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας για το Ασφαλιστικό - Κορυφώνονται το απόγευμα οι διαμαρτυρίες

Στους δρόμους βρίσκονται σήμερα από νωρίς συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο,

Επίκεντρο η πλατεία Κλαυθμώνος όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, και το Σύνταγμα, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετέχουν και αγρότες απ' όλη την Ελλάδα, ενώ το απόγευμα πρόκειται επίσης να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο-συναυλία.

Στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, που γίνεται παράλληλα με το προγραμματισμένη για σήμερα απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, συνταξιούχοι, το ΕΚΑ, η ΟΙΥΕ, η ΟΤΟΕ εργαζόμενοι στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά, οι ενώσεις των εμπόρων, η Λαϊκή Ενότητα κ.ά.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, ενώ ο αναπληρωτής γγ της ΓΣΣΕ Θανάσης Διαννούσης, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το νομοσχέδιο καταδικάζει όλους τους συνταξιούχους σε ανέχεια και σε εξαθλίωση και τόνισε ότι ακόμα κι αν ψηφιστεί οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν.

Nωρίς το μεσημέρι έξω από τη Βουλή έφτασαν αιφνιδιαστικά οι ενώσεις των ενστόλων, για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο σημείο, αντιλήφθηκαν την παρουσία τους και έσπευσαν να σχηματίσουν ένα κλοιό γύρω από τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς που διαμαρτύρονταν.

Στο μεταξύ, η Βουλή έχει «οχυρωθεί» για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σήμερα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων.

 

Στις 6.00 το απόγευμα, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει Συλλαλητήριο-Συναυλία στην πλατεία Συντάγματος, «ημέρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά».

Σε νέα κινητοποίηση το απόγευμα, επίσης στο Σύνταγμα, καλεί και το ΠΑΜΕ, με τρεις προσυγκεντρώσεις στις 7.00 μμ, στην Ομόνοια, στην Παλιά Βουλή και στους Στύλους Ολυμπίου Διός. Στο πλαίσιο της απογευματινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ