Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το CNN υμνεί τη Νάξο - Το «πράσινο φύλλο» του Αιγαίου, ιδανικό μέρος για καλή ζωή

Κάποια μέρη είναι καλύτερα από όλα γιατί ικανοποιούν την επιθυμία του να ζεις καλά. Η Νάξος είναι ένα από τα μέρη αυτά, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του CNN αφιερωμένο στο Κυκλαδίτικο νησί.

Το μεγαλύτερο και με την πυκνότερη βλάστηση νησί των κυκλάδων πολλές φορές αποκαλείται το «πράσινο φύλλο» του Αιγαίου. Το πολυποίκιλο φυσικό περιβάλλον του την επιθυμία του ταξιδιώτη για περιπέτειες στην ύπαιθρο ενώ η εύφορη γη ικανοποιεί όσους αναζητούν ντόπιες γαστρονομικές εμπειρίες.

Υπάρχει πλούσια μυθολογία, αρχαία αρχιτεκτονική και όλο το νησί από τη στεριά μέχρι την παραλία ασκεί μια μεγάλη γοητεία. Η Νάξος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN ενδείκνυται για πεζοπορία. Διασχίζεις με τα πόδια τα γραφικά πλακόστρωτα, τις εύφορες πεδιάδες, αμπελώντες και ελαιώνες.

Αλλά και η ιππασία είναι ιδανική για να ανακαλύψει ο ταξιδιώτης κρυμμένες παραλίες. Οι Κυκλάδες φημίζονται για τους καλοκαιρινούς ανέμους, τα μελτέμια και τις ιδανικές συνθήκες για  kitesurfing and windsurfing. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο αφίερωμα και στον καταδυτικό τουρισμό.

Μεταξύ Πάρου και Νάξου υπάρχει ένα εντυπωσιακό ναυάγιο, ένα πλοίο μήκους 91 μέτρων, που κάνει την κατάδυση μοναδική λόγω του μικρού βάθους στο οποίο βρίσκεται ενώ το ναυάγιο καλύπτεται με πολύχρωμα σφουγγάρια. Υπάρχουν επίσης μοναδικά σπήλαια και ύφαλοι.

Τέλος, το αρχαιελληνικό παρελθόν της Νάξου και η αναφορά στους αρχαίους θεούς δεν θα μπορούσε να λείπει από το ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ