Σαρωτικός ανασχηματισμός εν όψει: Τα μεγάλα ονόματα εκτός κυβέρνησης – Ποιοι ετοιμάζονται για υπουργείο

Σαρωτικός ανασχηματισμός που θα σημάνει και το νέο ξεκίνημα για την κυβέρνηση μετά τη συμφωνία είναι στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα που όπως όλα δείχνουν ανακατεύει για τα καλά την ... τράπουλα στέλνοντας... σπίτι τους πολλούς υπουργούς, συμπεριλαμβανομένων και πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν υπουργοί που δημιούργησαν πρόβλημα με τη στάση τους, υπάρχουν υπουργοί που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και υπάρχουν και υπουργοί που... έλαμψαν δια της απουσίας τους. Τα ονόματα είναι πολλά και ήδη κυκλοφορούν στους διαδρόμους άλλα τόσο για τη θέση τους.

Ερωτηματικό μπαίνει πλάι στον Νίκο Κοτζιά και αυτό καθώς είναι ακόμη άγνωστο εάν ο Πάνος Καμμένος θα μείνει στο Άμυνας ή θα πάρει το Εξωτερικών. Κανένα ερωτηματικό ωστόσο δεν μπαίνει για πολλούς πλάι στα ονόματα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι λένε ότι για τις θέσεις τους προορίζονται δυο κυρίες, η Όλγα Γεροβασίλη και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Βέβαιη θεωρείται από πολλούς και η απομάκρυνση του Αλέκου Φλαμπουράρη, όχι ωστόσο για λόγους δυσαρέσκειας, θα πρόκειται μάλλον για μια τιμητική αποστρατεία του μέντορα του Πρωθυπουργού.

Απ' τα “βαριά χαρτιά” του κόμματος πολλοί βλέπουν εκτός κυβέρνησης τόσο τον Πάνο Σκουρλέτη όσο και τον Θοδωρή Δρίτσα ο μεν πρώτος λόγω της αντιπαράθεσής τους με το ΤΑΙΠΕΔ ο δε δεύτερος λόγο του θέματος του ΟΛΠ και ενώ για τον Πάνο Σκουρλέτη γίνεται λόγος για μετακίνησή του στο Εσωτερικών για τον Θοδωρή Δρίτσα προβλέπεται απλά... απομάκρυνση.

Ο Παναγιώτης Κουρουπλής πάλι εάν πάει ο Π. Σκουρλέτης στο Εσωτερικών θα μετακινηθεί σε πιο παραγωγικό υπουργείο. Ο Νίκος Τόσκας υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί λόγω... καραμπόλας. Κάποιοι θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του Γιάννη Μουζάλα και την κατάληψη της θέσης του από τον Δημήτρη Βίτσα που θα αφήσει κενή θέση στο Άμυνας όπου θα μετακινηθεί ο Νίκος Τόσκας.

Αλλαγές αναμένονται τόσο σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Σταθάκη όσο όμως και στην Ελενα Κουντουρά, ενώ αμετακίνητοι θεωρούνται οι κύριοι Παρασκευόπουλος και Παπαγγελόπουλος στο Δικαιοσύνης. 
Ένα ερωτηματικό πρέπει να μπει πλάι στο όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου καθώς είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στο Εργασίας, όμως καθώς μπήκε σε ευθεία αντιπαράθεση με πολλές κοινωνικές ομάδες λόγω ασφαλιστικού ίσως μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο όπως το Ανάπτυξης, καταλαμβάνοντας έτσι τη θέση του Γ. Σταθάκη.

Ερωτηματικό μπαίνει και πλάι στο όνομα του Νίκου Φίλη για τον οποίο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε πως πρέπει να στηριχθεί καθώς βάλλεται λόγω ιδεολογίας, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη Σια Αναγνωστοπούλου και τον Θεοδόση Πελεγρίνη των οποίων η μετακίνηση θεωρείται βέβαιη. Στα ερωτηματικά και το Οικονομικών. Εδώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρείται αμετακίνητος, εάν όμως το ζητήσει ο ίδιος τότε για τη θέση του προορίζεται ο Γ. Χουλιαράκης που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού με το έργο του στη διαπραγμάτευση. Μια θέση στο οικονομικό επιτελείο διεκδικεί κατά πολλούς και η Λούκα Κατσέλη.

Ερώτημα παραμένει και το εάν θα συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο ο Φώτης Κουβέλης. Αν αυτό συμβεί, πολλοί λένε ότι θα ο κ. Κουβέλης θα βρεθεί σε θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση... και έτσι ίσως αυτό σημάνει και την απομάκρυνση και του Γιάννη Δραγασάκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ