Good News: Έρευνα της Solitair Holidays έδειξε ότι τα ελληνικά νησιά είναι κορυφαίος προορισμός για μοναχικά ταξίδια

Τα ελληνικά νησιά είναι η πρώτη επιλογή προορισμού διακοπών στον κόσμο για όσους προτιμούν να ταξιδεύουν μόνοι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η Solitair Holidays, αφού εμφανίζονται στην πρώτη θέση της κατάταξης με τους πιο διαδεδομένους προορισμούς των μοναχικών ταξιδιωτών. 

Στην κατάταξη ακολουθούν η Τουρκία και η Ιταλία ενώ Μεσόγειος και Κύπρος συμπεριλαμβάνονται στο top 10.

 

Δείτε την πλήρη λίστα παρακάτω:

1. Ελληνικά νησιά

2. Τουρκία

3. Ιταλία

4. Ισπανία

5. Μεσόγειος

6. Κανάρια Νησιά

7. Κύπρος

8. Κούβα

9. Αίγυπτος

10. Ινδία

Όπως αποκάλυψε η έρευνα, οι γυναίκες τείνουν να ταξιδεύουν μόνες σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από τους άντρες (το 72,4% των γυναικών δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει μόνο του έναντι του 27,6% των ανδρών). Ο μοναχικός ταξιδιώτης φαίνεται επίσης λιγότερο πιθανό να είναι ο backpacker ηλικίας πλησίον των 20 ετών καθώς προσεγγίζει πια την ηλικία των 50. 

 

Ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων που ταξιδεύουν μόνο (84%) είναι ηλικίας 51-70 ετών, με μόνο το 4% να είναι κάτω των 30. 

 

Ενώ οι μοναχικές διακοπές θεωρούνταν ότι αφορούσαν τους ελεύθερους που επιθυμούσαν να κάνουν νέες γνωριμίες, η έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών ταξιδεύουν μόνοι κατ' επιλογή. Για την ακρίβεια, πολλοί μοναχικοί ταξιδιώτες είναι παντρεμένοι και παραδέχονται ότι αφήνουν στο σπίτι τους/τις συζύγους τους για να αναζητήσουν την ελευθερία του μοναχικού ταξιδιού.

 

Οι μισοί ερωτηθέντες είπαν ότι τους άρεσε η περιπέτεια και οι εκπλήξεις που δοκιμάζουν όταν επισκέπτονται νέα μέρη, όπως και η πολυτέλεια να μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν χωρίς να πρέπει να ικανοποιούν τον/ την σύντροφό τους.

Ενώ τα τρία τέταρτα αναζητά νέες γνωριμίες, το 34% ελκύεται από την ανεξαρτησία που προσφέρει το μοναχικό ταξίδι.

 

Όσον αφορά την ηλικία του μοναχικού ταξιδιώτη, η έρευνα έδειξε ότι το 82,2% εκ των 1.000 ερωτηθέντων του δείγματος δεν είχε ταξιδέψει μόνο πριν την ηλικία των 41 ετών (μόνο το 17,8% είχε ταξιδέψει).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ