Φάγατε πολύ το Πάσχα; Αποτοξινωθείτε τώρα εύκολα και έξυπνα με αυτές τις συνήθειες

Ποιος δεν υπέκυψε στο αρνάκι και στην τραγανή του πετσούλα, στο αφράτο τσουρέκι και στους κάθε λογής πειρασμούς που πέρασαν από το πληθωρικό πασχαλινό τραπέζι; 

Όλα αυτά, όμως, τώρα είναι παρελθόν, διότι η άνοιξη ήρθε για να μείνει και οσονούπω τα ρούχα λιγοστεύουν και τα περιττά κιλά φαίνονται. Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές για να επανέλθετε και πείτε αντίο στα περιττά κιλά.

 

Πίνετε νερό, χυμούς και ροφήματα
Ο χρυσός κανόνας κάθε προσεγμένης διατροφής είναι η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού με νερό, ροφήματα, χυμούς από φρούτα και λαχανικά, αφεψήματα κ.ά. Η κατανάλωση 8-12 ποτηριών νερού ημερησίως ενισχύει το μεταβολισμό και επιταχύνει τη διαδικασία αποβολής των τοξινών από τον οργανισμό.

Προτιμήστε αν θέλετε κρύο νερό αφού σύμφωνα με σχετικές έρευνες ο οργανισμός μας καίει περίπου 8 θερμίδες παραπάνω προκειμένου να αυξήσει τη θερμοκρασία του νερού. Δοκιμάστε να φτιάξετε αφεψήματα με λουίζα, αγκινάρα ή σημύδα που είναι ιδανικά για αποτοξίνωση. Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ ισχύει το «μέτρον άριστον» οπότε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα είναι αρκετά.

Βάλτε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας
Τα οφέλη των φυτικών ινών που βρίσκουμε σε φρούτα, λαχανικά καθώς και προϊόντα ολικής άλεσης λίγο πολύ μας είναι γνωστά. Γνωρίζατε όμως ότι εκτός του ότι βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα, βοηθούν επίσης και στη μείωση αποθήκευσης λίπους;

 

Πλούσιες σαλάτες με εποχικά λαχανικά, ωραιότατες βελουτέ, δροσερά smoothies και φρουτοσαλάτες ανάμεσα στα γεύματα, δημητριακά, πολύσπορο ψωμί, ζυμαρικά ολικής αλέσεως κ.ά είναι μερικές αντιπροσωπευτικές εναλλακτικές για αποτελεσματική αποτοξίνωση. Θυμηθείτε ωστόσο ότι προκειμένου να αποκομίσετε όλα τα οφέλη τους, καλό θα είναι οι πηγές φυτικών ινών να εναλάσσονται.


Το «μπούμερανγκ» της υπερβολής

Δε χρειάζεται να τρέχετε πανικόβλητοι στα γυμναστήρια ούτε να παραλείπετε γεύματα εξαντλώντας τον οργανισμό σας για να «ξεφορτωθείτε» μερικά κιλάκια που μπορεί να πήρατε αυτές τις μέρες. Το να προσπαθείτε να στερηθείτε τροφές που σας χαρίζουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά δεν θα οδηγήσει κάπου, το αντίθετο μάλιστα. Η διαδικασία της αποτοξίνωσης είναι ευεργετική όταν γίνεται με μέτρο και φυσικό τρόπο. Εξάλλου, οι υπερβολές που ανά διαστήματα κάνουμε την επιβραδύνουν και οι συνέπειες είναι γνωστές. Λίγη προσοχή στις διατροφικές σας επιλογές που μπορούν με τον καιρό να γίνουν καθημερινή συνήθεια αλλά και μια επίσης καθημερινή μισάωρη βόλτα είναι αρκετά για να έχετε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ