Επανάσταση τώρα! Η μικρή Μάλια ζήτησε... 1 χρόνο άδεια από τον μπαμπά Ομπάμα πριν πάει στο Χαρβαρντ

Οπως ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα, έτσι και η μεγάλη τους κόρη Μάλια, 17 ετών, έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ. Θα προστεθεί, έτσι, στη μακρά λίστα των παιδιών των προέδρων των ΗΠΑ που φοίτησαν στο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, όπως ο γιός του Αβραάμ Λίνκολν, τα παιδιά του Ρούσβελτ, τα παιδιά των Μπους και η κόρη του Τζον Κέννεντι.

Η Μάλια Ομπάμα, εντούτοις, πήρε μια απόφαση που την ξεχωρίζει από τους γονείς της αφού επέλεξε να καθυστερήσει ένα χρόνο την είσοδό της στο Χάρβαρντ και να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2017. Αυτή τη χρονιά θα την αξιοποιήσει για τα προσωπικά της σχέδια. Η επιλογή της είναι εξαιρετικά σπάνια στις ΗΠΑ.

Παραδοσιακά, μόνο τα βρετανικά πανεπιστήμια ενθαρρύνουν τους φοιτητές τους να κάνουν παύση ενός έτους πριν ξεκινήσουν το πανεπιστήμιο, αμέσως μετά το μπακαλορεά.
Οι φοιτητές που θέλουν να πάρουν μια sabbatical χρονιά, σπανιότερα δύο, οφείλουν να εξηγήσουν τους λόγους που επιθυμούν να το κάνουν και πώς θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Σύμφωνα με το American Gap Association, που πραγματοποίησε έρευνα το 2015, 30 -40.000 φοιτητές ζητούν ετησίως έναν sabbatical χρόνο, ήτοι μια αύξηση 22% σε σχέση με το 2014. Πολλοί εξ αυτών επιλέγουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, να μάθουν μια ξένη γλώσσα ή να κάνουν φιλανθρωπία σε οργανώσεις.

Τα σχέδια της Μάλια Ομπάμα για την sabbatical χρονιά της δεν έγιναν ακόμη γνωστά, αλλά η μητέρα της άφησε να εννοηθεί ότι θα ασχοληθεί με την σκηνοθεσία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ