Βίντεο: Ο τσάμπα μάγκας συμμαθητής κορόιδευε τον χοντρούλη του σχολείου αλλά εκείνος τον σήκωσε όρθιο και...

Η σχολική αυλή αποτελεί συχνά μια μικρογραφία της κοινωνίας, με τους μαθητές που είναι κάπως διαφορετικοί λόγω εμφάνισης, χρώματος ή θρησκείας να γίνονται συχνά στόχος πειραγμάτων και επιθετικής συμπεριφοράς. 

Ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά και στον κόσμο των μεγάλων, δεν λείπουν οι περιπτώσεις που η σταγόνα... ξεχειλίζει το ποτήρι και το θύμα του bullying «εκρήγνυται» με απρόβλεπτες συνέπειες για το ίδιο και για τους γύρω του.

Ένα τέτοιο περιστατικό κατέγραψε η κάμερα ενός μαθητή σε ένα σχολείο της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν παρών σε έναν καυγά δύο συμμαθητών του. Στο κλιπ που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και κάνει τον γύρο του διαδικτύου βλέπουμε τον ένα από τους δύο εφήβους να κοροϊδεύει έναν υπέρβαρο συμμαθητή του και να του ρίχνει μερικές σφαλιάρες στον πρόσωπο. 

Γύρω του, αρκετοί άλλοι μαθητές παρακολουθούν τη σκηνή επευφημώντας, γιουχάροντας και καταγράφοντας το bullying με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ωστόσο το θύμα της επίθεσης δεν είναι διατεθειμένο αυτή τη φορά να δεχτεί ούτε τις κοροϊδίες ούτε τα χτυπήματα και αντεπιτίθεται με απίστευτη οργή, πιάνοντας τον «νταή», σηκώνοντάς τον ψηλά και «καρφώνοντάς» τον στο έδαφος. Για καλή τύχη του μικρόσωμου νεαρού με το λευκό μπλουζάκι (και την υπέρμετρη... αυτοπεποίθηση), ένας δάσκαλος επεμβαίνει έγκαιρα για να συγκρατήσει τον έφηβο προτού επιτεθεί ξανά στον συμμαθητή του. Ωστόσο, οι επευφημίες και τα χειροκροτήματα των παιδιών δείχνουν ότι η σκληρή τιμωρία μπορεί και να άξιζε στον μικροκαμωμένο... τσαμπουκά του σχολείου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ