Ο "Edge" των θρυλικών U2 σε μια μοναδική εμφάνιση στην ιστορική Καπέλα Σιξτίνα (φωτό, βίντεο)

Ο «Edge» του θρυλικού συγκροτήματος U2 είναι ο πρώτος ροκ σταρ που έπαιξε μουσική στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό.

Ο κατά κόσμον Ντέιβιντ Ίβανς με τη κιθάρα του έπαιξε το κομμάτι του Λέοναρντ Κόεν «If it be your will», καθώς και τρία ακόμα τραγούδια των U2, εκ των οποίων αφιέρωσε το «Walk on» στον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος χαρακτήρισε τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου στην Καπέλα Σιξτίνα «τις πιο όμορφες του κόσμου» και ευχαρίστησε τον ποντίφικα που του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει «στην πιο όμορφη ενορία του κόσμου».

Στη «μίνι» συναυλία του «Edge» συμμετείχε και χορωδία επτά εφήβων από την Ιρλανδία, οι οποίοι τον συνόδευσαν στην εκτέλεση των τραγουδιών που ήχησαν στην Καπέλα Σιξτίνα στο πλαίσιο συνεδρίου με κεντρικό θέμα τη θεραπεία του καρκίνου.

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, ο οποίος έχασε τον πατέρα του από καρκίνο, ενώ η κόρη του κατάφερε να αντιμετωπίσει τη λευχαιμία, συμμετέχει σε επιτροπές πολλών ιδρυμάτων που εργάζονται για την πρόληψη και την έρευνα σχετικά με τον καρκίνο.

Πριν ξεκινήσει τη σύντομη συναυλία του, πάντως, αστειεύτηκε με το κοινό λέγοντας: «Όταν μου ζήτησαν να είμαι ο πρώτος σύγχρονος καλλιτέχνης που θα παίξει στην Καπέλα Σιξτίνα δεν ήξερα τι να πω γιατί συνήθως κάποιος άλλος τραγουδάει», αναφερόμενος στον επικεφαλής του γκρουπ, Μπόνο.

Σχετικά με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τόνισε πως «κάνει απίστευτο έργο και ελπίζω να συνεχίσει για πολύ καιρό. Αυτός είναι πράγματι ο Πάπας του λαού».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ