Διαφορετικές εμπειρίες για Καλό Πάσχα στην Αθήνα: Εστιατόρια, εκδηλώσεις & δρώμενα στην πόλη

Από τις πιο ψαγμένες λειτουργίες και τελετουργικά δρώμενα ως τα πιο ιδιαίτερα τραπέζια σε φάρμες και αθηναϊκές ταράτσες.

Το Athinorama συγκέντρωσε τις πιο ιδιαίτερες  ιδέες που θα ομορφύνουν το Πάσχα στην πόλη. 

Ιδιαίτερη είναι η Ανάσταση στην αιθιοπική εκκλησία στο Πολύγωνο (Μπόχαλη 12 ), όπου από τις 8 μ.μ. του Μ. Σαββάτου οι λευκοντυμένοι πιστοί τραγουδούν και χορεύουν στο ρυθμό των τυμπάνων. Μετά την Ανάσταση ακολουθεί ανάγνωση αποσπασμάτων από τη Βίβλο, ενώ μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας στις 3 π.μ., θα σας κεράσουν ντζέρα (πίτα ) με σάλτσα πιπεριού. Αν θέλετε να συνδυάσετε τις πιο μελωδικές λειτουργίες με βόλτες σε hot πιάτσες, σημειώστε τον Άγιο Διονύσιο, με τους ξακουστούς ψάλτες του, και τον Άγιο Γεώργιο Καρύτση, του οποίου η τετράφωνη χορωδία αποτελούμενη από τραγουδιστές της Λυρικής ψάλλει κατά τη δυτική τεχνοτροπία που καθιέρωσε ο Θ. Πολυκράτης.

Εσείς πού θα φάτε μαγειρίτσα;

  
Πολλά εστιατόρια και ταβέρνες θα κόψουν τις συκωταριές και τα χορταρικά τους, θα χτυπήσουν αβγολέμονο και θα σας περιμένουν –αφού πάρετε το Άγιο Φως, φιληθείτε και τα… τσουγκρίσετε– με παραδοσιακή μαγειρίτσα: οι «Μαγικές Κατσαρόλες» και ο «Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας» στο Παλαιό Φάληρο και ο «Κούβελος» στο Κουκάκι, η «Μπεμπέκα» και η «Μονοκατοικία» στο Χαλάνδρι κ.ά. για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες των εστιατορίων.

Μια μεγάλη κυρία… σουβλίζει


  
Και φέτος το πολυτελές «GB Roof Garden», στην κορυφή της «Μεγάλης Βρεταννίας», έχει τα σουβλιστά του –κοντοσούβλι, κοκορέτσι και φυσικά αρνάκι, που παίζει τον πρώτο ρόλο, τηρώντας το έθιμο– στην πασχαλινή γευστική «συλλογή» με την υπογραφή του Σωτήρη Ευαγγέλου. Νωρίτερα, στο όμορφο μπαλκόνι του εστιατορίου που βλέπει το λόφο της Ακρόπολης, θα σας καλωσορίσουν δίπλα στη σούβλα με ούζο και μερακλίδικους μεζέδες κάθε λογής, για να ακολουθήσει ένας πλουσιοπάροχος μπουφές με δεκάδες γεύσεις: δροσερές σαλάτες, παραδοσιακή μαγειρίτσα, χορτοτυρόπιτα, γιαπράκια αβγολέμονο, τζιγεροσαρμαδάκια, αγκινάρες αλά πολίτα, ριζότο με κρόκο Κοζάνης και σπαράγγια, γαρίδες σαγανάκια με ούζο και πολλά πολλά επιδόρπια – από παραδοσιακά ελληνικά γλυκά μέχρι σου με κρέμα λεβάντας.

Γιορτινό πανοραμίκ


  
Αν αποφασίσατε να περάσετε τις γιορτές εντός των πυλών, το «Ηilton» σας περιμένει με ένα πασχαλινό καλειδοσκόπιο προτάσεων που συνδυάζουν παράδοση και καλοπέραση. Η κουζίνα του «Βυζαντινού» ετοίμαζε νηστίσιμα για τη Μ. Παρασκευή, αναστάσιμο δείπνο με αχνιστή μαγειρίτσα το Μ. Σάββατο, πλούσιο μπουφέ ανήμερα το Πάσχα, με το ψητό αρνί να πρωταγωνιστεί, συνοδεία ζωντανής μουσικής –είναι μέρα για γλέντι άλλωστε–, αλλά και οικογενειακό γεύμα τη Δευτέρα του Πάσχα (τηλ. κρατήσεων 2107281400 ). Μπορείτε πάντα να ανεβείτε για καφέ και ένα πανοραμίκ της ανοιξιάτικης Αθήνας στο «Galaxy Bar», το οποίο από το Μ. Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα θα είναι ανοιχτό από τις 3 μ.μ. Κι αν θέλετε λίγη ακόμη περιποίηση / ξεκούραση, κλείστε δωμάτιο για μίνι-διακοπές: οι πασχαλινές τιμές διαμονής ξεκινούν από € 149 το δίκλινο με πρωινό.

Λαμπριάτικο τραπέζι στη φάρμα


  

Όσοι περάσουν το Πάσχα τους στη Margi Farm, θα χαρούν τη φύση, το αρνάκι και το κοκορέτσι τους, το μοσχαράκι γκιούλμπασι και πολλές ακόμη νοστιμιές και θα γίνουν μια παρέα, καθισμένοι στο μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα με τον ξυλόφουρνο και τις σούβλες. Στο κτήμα του ξενοδοχείου «The Margi» στα Καλύβια οι μεγάλοι θα χαρούν πράσινο κι οι μικροί θα διασκεδάσουν ψάχνοντας τα κρυμμένα αβγά του Easter egg hunt.

Κοκτέιλ σε πασχαλινό mood


  

Tα κοκτέιλ του «Kika» στο Περιστέρι φλερτάρουν με περίεργα υλικά και μας βάζουν στο πασχαλινό mood με ιδιαίτερες συνταγές. Στην μπάρα του, ο Πέτρος Μπάκης ανακατεύει τζιν, με μαστίχα, μέλι, λάιμ, bitters cranberry και ανεβάζει τις στροφές του κοκτέιλ με την αλβουμίνη αβγού: ένα συστατικό που προσθέτει σώμα, δημιουργεί βελούδινη υφή και πάνω από όλα… κάνει γέφυρα με τις πασχαλινές γεύσεις. Κάντε τη βόλτα σας στο «Kika» και, ξεφυλλίζοντας τη λίστα, θα εντοπίσετε πολλές ακόμα μείξεις σε άμεση σύνδεση με τα αρώματα και τις γεύσεις της εποχής.
Dance Ανάσταση
  

Το Μ. Σάββατο το «Six D.O.G.S.», ο Στέφανος Τσίγκος παρουσιάζει το Estedance, ένα νέο club project, με τα δίδυμα Gus & Bonso (φωτό ) και MoNe στα decks. Την ίδια μέρα, ο Cannibal Radio φιλοξενείται στο «Piso Bar» του «Pop Up», ενώ στο «Astron» headliner της techno βραδιάς είναι ο Ισπανός Joton.

Οι πιο arty λαμπάδες


  
Φέτος τις πιο ξεχωριστές λαμπάδες τις είδαμε στην el.marneri galerie (2108619488 ) στην Ακρόπολη, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (2107228321-3 ) –όπου Έλληνες σχεδιαστές δημιουργούν λαμπάδες εμπνευσμένες από τα κυκλαδικά ειδώλια των συλλογών–, στα πάντα ευφάνταστα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη (www.benaki.gr ) αλλά και στο «χειροποίητο» εργαστήρι κεραμικής dot.ah!art στην Πλάκα (6974429983 ), όπου τα παιδιά μπορούν να τις στολίσουν και με τα δικά τους κεραμικά.

Τρία γλυκά… αλλιώτικα


  
Και αβγά έχει και φρέσκο βούτυρο bio έχει και μαστίχα και μαχλέπι. Τι δεν έχει αυτό το τσουρέκι; Γλουτένη. Δεν ήταν απλό, αλλά το πέτυχαν στο Φύσις: νόστιμο, από βιολογικές, φυσικές πρώτες ύλες και αληθινή γεύση τσουρεκιού. Γίνεται από αλεύρι ρυζιού, καλαμποκιού και φακής με ειδική πολύωρη διαδικασία παρασκευής. Για εχθρούς της γλουτένης και μη (ζαχαροπλαστείο Φύσις, 2106090740 ).

Και παραδοσιακό και πρωτότυπο: Στρογγυλός και πλατύς σαν δίσκος, με καραμελωμένη κρούστα και βουτυρένια αρώματα, ο σαπουνέ (ή "πανηγυριώτικος" ) χαλβάς του Κωνσταντινίδη, θα κάνει εντυπωσιακή προσγείωση στο μεγάλο πασχαλινό τραπέζι: το μυστικό κρύβεται στην τέχνη του ανακατέματος στο καζάνι, με το βούτυρο και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, www.konstandinidis.com )

Μαύρη, απόλυτα σοκολατένια, με βελούδινη γεύση, αλλά και νηστίσιμη! Η Bitter καρύδας των ζαχαροπλαστείων Fresh είναι ταμάμ μετά τις ουζοκατανύξεις της Μεγάλης Εβδομάδας όσο και ανήμερα της Λαμπρής. Η κρέμα και το γάλα καρύδας δίνουν τη βαθιά γεύση, η βάση με το τριμμένο αμύγδαλο δίνει το παιχνίδι στην υφή. (ζαχαροπλαστεία Fresh, www.freshpatisserie.gr ).

Για μικρά και μεγάλα παιδιά


  
Το πασχαλινό αβγό αλλιώς μας συστήνει αυτές τις γιορτές η ιστορική φίρμα Παπασπύρου, παρουσιάζοντας μοναδικές χειροποίητες σοκολατένιες δημιουργίες σε πρωτότυπα σχέδια και γεύσεις. Στους φούρνους Βενέτη, επίσης, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από σοκολατένια αβγά, πασχαλοκούλουρα και παραδοσιακή λαμπροκουλούρα το Μ. Σάββατο.

Tailor made αβγό!


  
Στο δημιουργικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής Make my Cake στο Πάτημα Χαλανδρίου (2108035863 ) ό,τι επιθυμήσει το βαφτιστήρι σας, όπως για παράδειγμα ένα αβγό με το όνομά του, στολισμένο με τον αγαπημένο του ήρωα και τα χρώματα της επιλογής του, γίνεται πραγματικότητα, ενώ πασχαλινά στολισμένα cupcakes, μπισκότα, cookies, μπάρες, χειροποίητα σοκολατάκια και cakepops εμπλουτίζουν το ξεχωριστό candy bar του ζαχαροπλαστείου. Πολύ ιδιαίτερα αβγά και cupcakes με περίεργες φατσούλες και αστεία ζωάκια βρήκαμε και στα ζαχαροπλαστεία Κυβέλη σε Κολωνάκι (2107232259 ), Βριλήσσια (2106897574 ) και Πολύγωνο (2106468060)

Πηγή: Athinorama

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ