Δύο ομοφυλόφιλοι γύπες υιοθέτησαν ορφανό αυγό- Η μαμά του η Λίζα το εγκατέλειψε

Δύο ομοφυλόφιλοι... γύπες που ζουν σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας υιοθέτησαν ένα ορφανό... αυγό αφού το εγκατέλειψε η μητέρα του και έχτισαν μια φωλιά, αποφασισμένοι κατά τα φαινόμενα να το κλωσήσουν και να αποκτήσουν οικογένεια.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, οι φύλακες του ζωολογικού κήπου του Νόρντχορν, στη δυτική Γερμανία, περιμάζεψαν το αυγό αφού η μητέρα του, μια θηλυκή γύπας ονόματι Λίζα, δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για το σπλάχνο της. «Η Λίζα δεν προσπάθησε να φτιάξει φωλιά», είπε η Ίνα Ντάιτινγκ, εκπρόσωπος του πάρκου.

Αρχικά το αυγό τοποθετήθηκε σε εκκολαπτήριο, όμως στη συνέχεια οι φύλακες το εμπιστεύτηκαν στους γύπες Ίσις και τον Νόρντχορν, ένα ζευγάρι αρσενικών οι οποίοι «αμέσως κάθισαν πάνω του» για να το φροντίσουν, πρόσθεσε η κ. Ντάιτινγκ.

Οι φύλακες αγνοούν πάντως αν το αυγό έχει γονιμοποιηθεί.

Τον Απρίλιο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν ευρέως με την ιστορία αγάπης του Σταν και του Όλι, δύο γκέι βασιλικών πιγκουίνων που μεταφέρθηκαν από τον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου σε εκείνον του Αμβούργου για να ζήσουν σε έναν χώρο αποκλειστικά για αρσενικά του είδους τους.

Στο Βερολίνο, οι δυο πιγκουίνοι δεν έδειχναν κανένα ενδιαφέρον για τις θηλυκές. «Είναι ομοφυλόφιλοι», είπε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου Κριστιάνε Ράισε. Όπως εξήγησε, την εποχή του ζευγαρώματος, όταν τα θηλυκά προσπαθούσαν να τραβήξουν την προσοχή τους, εκείνοι απλώς διάλεξαν ο ένας τον άλλον...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ