Σοκ στο Δαφνί: Παιδόφιλος, τρόφιμος του ψυχιατρείου αποπλανούσε ανήλικες μέσω Facebook

Στις φυλακές Τρίπολης θα οδογηθεί 50χρονος τρόφιμος του ψυχιατρικού νοσοκομείου «Δαφνί», ο οποίος προσέγγιζε μέσω Facebook ανήλικες και κατόπιν έκλεινε ραντεβού μαζί τους.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν εξακριβώσει την αποπλάνηση τριών κοριτσιών πριν τρία χρόνια, ηλικίας, τότε, 2 το ένα και 14 ετών τα δύο.

Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο παιδόφιλος είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα για άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές μέσω του οποίου νοίκιαζε διαμέρισμα στο οποίο πήγαινε τα ανήλικα κορίτσια.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας ανήλικης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο 50χρονος –ο οποίος δηλώνει άνεργος- προσέγγισε την κόρη της, μέσω προφίλ στο Facebook από το έτος 2013.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα σε επανειλημμένες συναντήσεις τους σε διάφορους χώρους, την προέτρεπε να προβεί σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος, με σκοπό την φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση, ενώ διαμοίραζε τις καταγραφές αυτες και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας και προγράμματος άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο ( Live Streaming ).

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε προσεγγίσει και άλλη ανήλικη, από την οποία, με επανειλημμένες απειλές και ψυχολογική πίεση, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφίες της και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ