Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Σαραφίδης με πολλά καταστήματα σε όλη την Βόρεια Ελλάδα

Στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης οδηγήθηκε η εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Σαραφίδης.

 Η εταιρεία κατέθεσε την  αίτηση την προηγούμενη Παρασκευή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, οπότε και εκδικάστηκε, ωστόσο εκκρεμεί ακόμη η απόφαση.

H αίτηση πτώχευσης της Σαραφίδης αποτελεί συνέχεια της πτώχευσης της Ηλεκτρονικής, στον όμιλο της οποίας είχε προσχωρήσει το 2007. Με τον άσχημο αυτό τρόπο φαίνεται να κλείνει ο κύκλος ζωής της βορειοελλαδίτικης επιχείρησης που ξεκίνησε το 1969 στη Θεσσαλονίκη και αριθμούσε μέχρι τώρα ένα σημαντικό δίκτυο καταστημάτων κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

 Τα καταστήματα της Σαραφίδης είναι ήδη κλειστά και δεν μπορούν να κάνουν καμία συναλλαγή και όπως τονίζεται δεν υπάρχει  καμία ελπίδα πλέον βελτίωσης της κατάστασης, καθώς οι συνεργαζόμενοι με την μητρική εταιρεία οίκοι και εκείνοι του εξωτερικού προέβησαν σε αιτήματα κατάπτωσης των εγγυητικών της επιστολών και σε καταγγελίες των συμβάσεων της, με επιπλέον αποτέλεσμα να μην την προμηθεύουν με εμπόρευμα.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας (1/7/2014-30/6/2015) ο κύκλος εργασιών της Σαραφίδης είχε μειωθεί στα 3,8 εκατ. ευρώ από 8,061 εκατ. ευρώ, οι ζημιές προ φόρων ανήλθαν στις 916.490 ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεών της έφτασαν στα 12,3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού της στις 30/6/2015 ανερχόταν σε 35 άτομα σε σύγκριση με τα 53 άτομα κατά την οικονομική χρήση του 2015.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ