Αποκλειστικό: Η Ντίνα Νικολάου στρώνει το πασχαλινό τραπέζι για τους φίλους του eirinika – Γαρδουμπάκια, αρνάκι στη λαδόκολα, τυρομπουγάτσα

Η αγαπημένη μας Ντίνα Νικολάου προτείνει αποκλειστικά για τους αναγνώστες του eirinika.gr 5+1 υπέροχες συνταγές για το πασχαλινό σας μπουφέ και αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά της για ένα τέλειο εορταστικό γεύμα!

Σαλάτα με σπανάκι και πασχαλινά κόκκινα αυγά

Προετοιμασία: 30΄

Yλικά για 6 άτομα
500 - 700 γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα), πλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση (αφήνουμε ολόκληρα τα πολύ μικρά)
1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. τσαγιού αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
3 σφικτοβρασμένα αυγά (ή τα βαμμένα πασχαλινά αυγά), ξεφλουδισμένα
Για τη σάλτσα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σαλάτα: Σε ένα φαρδύ μπολ βάζω το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Ανακατεύω καλά με τα χέρια.
Ξεφλουδίζω τα αυγά και ξεχωρίζω προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Αφήνω τους κρόκους κατά μέρος για τη σάλτσα και κόβω τα ασπράδια σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνω στη σαλάτα και ανακατεύω με προσοχή. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρω.
Σάλτσα: Χτυπάω στο μπλέντερ τους κρόκους των αυγών και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να φτιάξω μια σάλτσα λεία και πυκνή. Τη σκεπάζω και τη φυλάω στο ψυγείο. 
Λίγο πριν σερβίρω περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύω με προσοχή. 

Γαρδουμπάκια κοκκινιστά

Προετοιμασία: 2 ώρες
Αναμονή: 12 ώρες (ή όλο το βράδυ)
Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα + 15΄ 

Υλικά για 4 - 6 άτομα
2 αντεριές από αρνάκια γάλακτος, γερές και λεπτές, καθαρισμένες
χυμός από 1 λεμόνι
1 μεγαλούτσικη αρνίσια συκωταριά (βάρους περίπου 1½ κιλού), καθαρισμένη
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
200 ml ελαιόλαδο
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, τα οποία ψιλοκόβουμε κονκασέ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Αποβραδίς βάζω την αντεριά σε μια μεγάλη λεκάνη γεμάτη με κρύο νερό, στο οποίο ρίχνω και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζω τη λεκάνη και την αφήνω στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Επίσης πλένω καλά τις συκωταριές και τις καθαρίζω από τυχόν πήγματα αίματος ή σκληρές ίνες. Τις βάζω σε μια καθαρή επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβω κομμάτι-κομμάτι σε λεπτές και μακριές λωρίδες με πάχος όχι πάνω από 1 εκ. Τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τη μουστάρδα, το σκόρδο και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω το μπολ και το βάζω και αυτό στο ψυγείο για όλο το βράδυ, μαζί με την αντεριά. 
Την επόμενη ημέρα βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα έντερα ένα-ένα και τα ζεματίζω για 5 - 6 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση. Τα αδειάζω σε ένα μεγάλο σουρωτήρι με πολλή προσοχή για να μην σχιστούν και τα αφήνω να στραγγίξουν. Μόλις κρυώσουν τα κόβω με ένα ψαλίδι σε κομμάτια μήκους 50 εκ. περίπου. Βγάζω τις συκωταριές από το ψυγείο, προσθέτω τη ρίγανη, το θυμάρι και αλάτι και ανακατεύω καλά. 
Γαρδουμπάκια: Παίρνω 3 - 4 λωρίδες συκωταριάς από διάφορα κομμάτια και τις ενώνω σαν μικρό ματσάκι. Με ένα κομμάτι αντεριάς τυλίγω το ματσάκι πρώτα στη μέση, σχετικά σφικτά, και δένω με προσοχή ένα μικρό, σφικτό κόμπο για να ακινητοποιήσω τις λωρίδες. Στη συνέχεια τυλίγω ολόκληρο το ματσάκι με το έντερο, σε όλο το μήκος του, σαν κουβαρίστρα, μέχρι να καλύψω πλήρως τις λωρίδες συκωταριάς στο εσωτερικό. Φροντίζω να αφήσω ακάλυπτη την κοντή άκρη του κόμπου που έφτιαξα, για να δέσω στο τέλος το έντερο. Το τύλιγμα πρέπει να είναι σχετικά σφικτό για να μην γλιστρήσει η αντεριά και λυθεί. Οι κινήσεις στο τύλιγμα πρέπει να είναι αργές, σταθερές και προσεκτικές γιατί η αντεριά γλιστράει ελαφρώς. 
Μόλις τυλίξω το κάθε ματσάκι καλά, κάνω και ένα-δυο τυλίγματα κατά μήκος της γαρδούμπας για να σταθεροποιήσω το τύλιγμα και δένω τις δύο άκρες της αντεριάς (τη μία που κρατάω στο χέρι και την άλλη που άφησα από τον αρχικό κόμπο). 
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά (αντεριά και λωρίδες συκωταριάς). Φτιάχνω έτσι 12 - 15 γαρδουμπάκια, -εσείς, ανάλογα με την εμπειρία σας και πόσο λεπτά ή χονδρά τα φτιάξετε, μπορείτε να φτιάξετε λιγότερα ή περισσότερα. 
Τα βάζω στριμωχτά το ένα δίπλα στο άλλο και σε στρώσεις σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, με τον ίδιο τρόπο που βάζω τα ντολμαδάκια. Προσθέτω το ελαιόλαδο, τα ντοματάκια με το χυμό τους, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ρίχνω τόσο νερό ώστε να καλύψω τα γαρδουμπάκια.
Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι το υγρό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια προσθέτω τον άνηθο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακινώ την κατσαρόλα και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω τα γαρδουμπάκια αμέσως και περιχύνω με τη σάλτσα τους. 

Αρνίσιο μπουτάκι πασχαλινό, στη λαδόκολλα

Υλικά για 4-6 άτομα
1 μπούτι αρνίσιο γύρω στα 2 κιλά 
250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου 
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια 
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες ολόκληρες
2 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένα
2 -3 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρα
Διαδικασία
Ετοιμάζω το κρέας ως εξής: το πλένω, το σκουπίζω, το τρίβω με μισό λεμόνι, το αλατοπιπερώνω και το πασπαλίζω με θυμαρορίγανη. Σε ένα μπολάκι ενώνω το σκόρδο, 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, το τυρί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Τρυπάω με μυτερό μαχαίρι το μπούτι σε διάφορα σημεία και τα γεμίζω με το μίγμα του τυριού. Βάζω το μπούτι σε λαδόκολλα και γύρω σκορπάω τις πατάτες και το υπόλοιπο μίγμα τυριού. 
Καρυκεύω και τις πατάτες και προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζω και τα ολόκληρα κλωναράκια δεντρολίβανου. 
Τυλίγω τη λαδόκολλα και ασφαλίζω με σπάγκο μαγειρικής. Βάζω το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 2½ ώρες στους 180°C.  

Τυρομπουγάτσα με λιαστές ντομάτες


Προετοιμασία: 20΄
Ψήσιμο: 1 ώρα

Υλικά 1 ταψί 26 cm
Για την πίτα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το ταψί
2 φύλλα ζύμη σφολιάτα (προτιμήστε νωπή και όχι κατεψυγμένη)
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
½ φλιτζάνι γάλα
1 κουτ. σούπας σουσάμι
Για τη γέμιση
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο γάλα, ζεστό
350 γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή, θρυμματισμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι πικάντικο, τριμμένο
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει ελαφρώς. Προσθέτω το σιμιγδάλι, πασπαλιστά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, και το καβουρδίζω για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του. Χαμηλώνω καλά τη φωτιά και προσθέτω σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, έντονα και σταθερά, ώστε η κάθε δόση να απορροφάται από το σιμιγδάλι, πριν προσθέσω την επόμενη. Στο τέλος θα έχω φτιάξει μια ομοιογενή και πυκνή κρέμα
Αποσύρω αμέσως από τη φωτιά και προσθέτω τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τα αυγά, τις λιαστές ντομάτες, ελάχιστο αλάτι (με φειδώ γιατί τα τυριά είναι αλμυρά) και άφθονο πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά.
Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω καλά ένα βαθύ στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και στρώνω εκεί το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα ωε τη μέση τους. Αδειάζω τη γέμιση στο φύλλο και η σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζω τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τις στριμώχνω στα τοιχώματα του ταψιού.
Σε ένα μπολάκι χτυπάω το αυγό με το γάλα και περιχύνω την επιφάνεια της πίτας. Απλώνω το μείγμα με ένα πινέλο και πασπαλίζω με το σουσάμι.
Ψήνω την πίτα για 1 ώρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει και να γυαλίσει καλά η επιφάνειά της. Τη σερβίρω χλιαρή. 

Πατάτες πικάντικες με μπαχαρικά

Προετοιμασία: 30΄
Ψήσιμο: 45΄

Υλικά για 6 άτομα
8 μεγάλες πατάτες κατά προτίμηση βιολογικές
100 γρ. καλής ποιότητας λιωμένο αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)
50 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ανάμεικτα μπαχαρικά σε σκόνη (μπαχάρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, κανέλα, κόλιανδρο)
 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι
Για το ντιπ
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
⅓ φλιτζ. τσαγιού έτοιμη πάστα από πιπεριές Φλωρίνης
μερικές σταγόνες Ταμπάσκο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Για τις πατάτες

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. 
Κόβω κυδωνάτες τις πατάτες, τις οποίες έχω πλύνει και βουρτσίσει σχολαστικά για να καθαρίσει τελείως η φλούδα τους. Τις βράζω σε μπόλικο αλατισμένο νερό (χωρίς να τις ξεφλουδίσω), μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην κομματιαστούν. Τις στραγγίζω και τις αφήνω να κρυώσουν. 
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το ελαιόλαδο, τα ανάμεικτα μπαχαρικά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω μια πάστα. Προσθέτω τις πατάτες και ανακατεύω καλά αλλά προσεκτικά, με τα χέρια μου για να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται με την πάστα.
Απλώνω τις πατάτες στο μεγάλο ταψί του φούρνου, σε μονή στρώση και τις ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Τις σερβίρω με ένα δροσερό ντιπ.
Για το ντιπ
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.

Δείτε επίσης: Η Ντίνα Νικολάου δημιουργεί: Υπέροχο ρολό κοτόπουλου γεμιστό με ανθότυρο και πιπεριές Φλωρίνης

Ρωτήσαμε την Ντίνα Νικολάου μερικά από τα μυστικά της για το τέλειο πασχαλινό τραπέζι και μοιραζόμαστε μαζί σας τις απαντήσεις της! 

* Ποιο είναι το μυστικό για το καλό κοκορέτσι;
Το βασικότερο μυστικό για ένα τέλειο κοκορέτσι είναι το σωστό ψήσιμο. Τυλίγουμε το κοκορέτσι με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 1-1½ ώρα περίπου, ανάλογα με το μέγεθός του. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει καλά και εξωτερικά. Αυτό που προτείνω εγώ είναι, πριν τυλίξετε το κοκορέτσι με τα εντεράκια, να το «σκεπάσετε» με μια μεγάλη μπόλια. Αυτό το κολπάκι θα διατηρήσει τα συκωτάκια ζουμερά και φυσικά, πεντανόστιμα.

Δείτε επίσης: Γλύκισμα ανοιξιάτικο με λευκή σοκολάτα από την μοναδική μας Ντίνα Νικολάου

* Τα must της Ντ. Νικολάου σ’ ένα πασχαλινό τραπέζι
1. Όση ώρα ψήνεται το αρνάκι στη σούβλα, φροντίζω να υπάρχουν στο τραπέζι πολλά και διάφορα ορεκτικά, σε μεγάλη ποικιλία αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες. Αυγουλάκια, διάφορα τυριά, ντιπ και κριτσινάκια, μια τηγανιά με λουκάνικο και συκωτάκια. Θέλω να υπάρχει ελεύθερο στομάχι για να απολαύσουν όλοι τον παραδοσιακό οβελία.
2. Οι σαλάτες άφθονες και πλούσιες. Μαρούλι με άνιθο και κόκκινα αυγά, χωριάτικη με φέτα και ξύδι βαλσαμικό, σαλάτα με σπανάκι φρεσκοκομμένο και ντρέσινγκ τυριών. Όλοι απολαμβάνουν το κρέας αλλά σίγουρα θέλουν και κάτι δροσερό για να το συνοδέψουν.
3. Τα ποτά είναι σίγουρα βασικά για μένα. Πάντα θα υπάρχουν 2 κρασιά (λευκό και κόκκινο), μπύρες παγωμένες αλλά κυρίως... άφθονο τσίπουρο. Το τσίπουρο είναι αυτό που σερβίρω με τα ορεκτικά για να ανοίξω την όρεξη γι’ αυτό που θα ακολουθήσει.
4. Τέλος, τα γλυκά... Μετά από ένα τόσο βαρύ γεύμα, φροντίζω τα γλυκά μου να είναι ελαφρά. Σορμπέ λεμόνι, μους φράουλα, φρουτοσαλάτα με μέλι και τζίντζερ. Όλοι θέλουν κάτι γλυκό για το τέλος αλλά δεν υπάρχει «χώρος» για κάτι βαρύ.

Δείτε επίσης: Η Ντίνα Νικολάου στα κέφια της: Φοβερό γιουβέτσι με καραμελωμένα ντοματίνια και ταχίνι

* Η δική σου πρόταση για ένα διαφορετικό πασχαλινό τραπέζι

Αρνίσια σπάλα γεμιστή με μουστάρδα και μυρωδικά

Προετοιμασία: 20΄
Ψήσιμο: περίπου 2 ώρες

Υλικά για  6 άτομα
1.600 - 2.000 γρ. σπάλα από αρνάκι (την παραγγέλνουμε μερικές ημέρες πριν και ζητάμε από τον κρεοπώλη να την ετοιμάσει για ρολό, δηλαδή να την ανοίξει και να την χτυπήσει για να λεπτύνει ελαφρώς και να πλατύνει)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο ή μαργαρίνη (προαιρετικά), λιωμένο αλλά χωρίς να κάψει
*Για τη γέμιση
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα της αρεσκείας μας, καλής ποιότητας (πικάντικη, με σπόρους, με μέλι ή μπαχαρικά κ.ά.)
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι (το βρίσκουμε σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ και ενημερωμένα μανάβικα ή αγοράζουμε θυμάρι σε γλαστράκι από ένα φυτώριο) ή 2 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο
τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα (ή 2 κουτ. σούπας ξερός, τριμμένος)
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
1 κουτ .σούπας γλυκό μπούκοβο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι, το δυόσμο, τη φρυγανιά, το αυγό, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά. 
Αρνάκι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. 
Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά την ξεκοκαλισμένη σπάλα και την απλώνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Την αλατοπιπερώνω και απλώνω σε όλη την επιφάνειά της το μείγμα της γέμισης. Τυλίγω προσεκτικά το κρέας σε ρολό και το δένω με σπάγκο σφικτά, σε αρκετά σημεία. 
Βάζω το ρολό σε ένα μέτριο ταψί, αλατοπιπερώνω και το περιχύνω με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη (αν χρησιμοποιήσω). Το ψήνω για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά, να ροδίσει όμορφα και να μελώσει. Στη διάρκεια του ψησίματος το γυρίζω μερικές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Το βγάζω από το φούρνο, σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνω το ρολό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Το κόβω σε φέτες και το σερβίρω. 

Δείτε επίσης: Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές από την καταπληκτική Ντίνα Νικολάου

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου για τις προτάσεις της για το Πασχαλινό μας τραπέζι. Μπορείτε να βρείτε πολλές περισσότερες συνταγές της στο προσωπικό της site:  www.dinanikolaou.gr 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ