Η ζωή των 12 προσφύγων που πήρε μαζί του ο Πάπας & ένα love story ανάμεσα σε 15χρονο πρόσφυγα & 19χρονη εθελόντρια

Ένα σπίτι στη Ρώμη, με μια μικρή αυλή είναι το προσωρινό τους νέο καταφύγιο. Η Νουρ Εσα ήταν μικροβιολόγος στην πατρίδα της, ο  σύζυγός της Χασάν κηπουρός.

Κανονικοί άνθρωποι με φυσιολογικές ζωές. Ο πόλεμος τους διέλυσε. Είδαν  ξανά μια αχτίδα ελπίδας στο πρόσωπο του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος τους συνάντησε στη Λέσβο και τους πήρε μαζί του στην Ιταλία με το Παπικό αεροσκάφος.

Ο Χασάν δεν ήθελε να πολεμήσει στο πλευρό του συριακού στρατού ούτε στο πλευρό κάποιας ισλαμιστικής ομάδας. Μοναδική διέξοδος η φυγή. Κοντά τους ο δίχρονος γιος τους Ρίγιαντ. Οι γονείς του παρακολουθούν μαθήματα ιταλικών και προσπαθούν να διδάξουν και το παιδί τους.

Μαζί με την οικογένεια του Χασάν, ο Πάπας πήρε υπό τη σκέπη του και την οικογένεια του 15χρονου Σύρου Αμπντούλ Ματζίντ. Ο έφηβος εγκατέλειψε απαρηγόρητος την Ελλάδα καθώς στο διάστημα της παραμονής του στη Λέσβο ερωτεύτηκε τη 19χρονη Ισπανίδα εθελόντρια Αντρέα Μοντρέρα Ντιαζ.

Η κοπέλα εγκατέλειψε τη δουλειά της ως σερβιτόρα στη Μπαρτσελόνα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Για έναν σύγχρονο Ρωμαίο κάνει λόγο  στην ιστοσελίδα της η βρετανική Daily Mail, η οποία δημοσιεύει το θέμα. 

Εκείνη ξεκαθάρισε ότι νιώθει τον 15χρονο σαν το μικρό αδερφό της. Κατά τον αποχωρισμό τους έκλαψαν και οι δυο, αντάλλαξαν καπέλα για να θυμάται ο ένας τον άλλον και πλέον επικοινωνούν με μηνύματα μέσω των κινητών τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ