Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες» - Ξεκίνησε το 10 Συνέδριο της ΝΔ

Για μια νέα συμμαχία με τους πολίτες στην οποία κεντρικό ρόλο θα έχει η «συμφωνία της Αλήθειας, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας το 10 Συνέδριο της ΝΔ

Την ανάγκη να υπάρξει μια νέα κοινωνική συμμαχία με πολίτες πέραν της ΝΔ στα πλαίσια της δημιουργίας μιας συμφωνίας αλήθειας ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στην έναρξη του 10ου συνεδρίου του κόμματος το απόγευμα της Παρασκευής. Παρουσία τριών πρώην Πρωθυπουργών, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέδειξε το στρατηγικό του πλάνο για το πως αντιλαμβάνεται και πως θα κινηθεί η ΝΔ από εδώ και πέρα, δίνοντας έμφαση στην ανανέωσή της.

Η Συμφωνία της Αλήθειας

Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το σχέδιό του για ένα σύγχρονο, ανοικτό και ανανεωμένο κόμμα, παρουσία όλων των γενεών της ΝΔ, επέμεινε ιδιαίτερα στη Συμφωνία Αλήθειας σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. "Και όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε Οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει" είπε και υπογράμμισε οτι για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένας νέος δημιουργικός κύκλος ανασυγκρότησης.

Δίνοντας έμφαση στη νέα μεταπολίτευση που ξεκίνηςε με κεντρική δύναμη ξανά τη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ότι το κόμμα είναι ο καταλύτης για τη δημιουργία μιας τέτοιας συμφωνίας αλήθειας που θα συμπεριλάβει όλες τις δημιουργικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου. 

Μία Συμφωνία με δύο μόνο άρθρα, κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη:

Άρθρο 1: Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε.  
Άρθρο 2: Εμείς λέμε και πράττουμε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, σε κάθε σημείο της κοινής μας πορείας.

"Εμείς σήμερα δεσμευόμαστε και υπογράφουμε τη Συμφωνία Αλήθειας με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πολίτες.

Με τη Συμφωνία Αλήθειας και τη συμμετοχή της πλατιάς πλειοψηφίας των πολιτών θα τα καταφέρουμε. Το εγγυώμαι" τόνισε και αναφερόμενος στην κυβερνητική πρόταση της ΝΔ σημείωσε πως την διαπερνούν «τα 5 Άλφα», Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – αξιοπιστία.

«Ανορθώνουμε την Ελλάδα»

"Με όχημα τη Νέα Δημοκρατία βγάζουμε τη χώρα από την κρίση και ανορθώνουμε την Ελλάδα.  Με όχημα τη Νέα Δημοκρατία οδηγούμε την Ελλάδα στην ανάπτυξη, την ευημερία, την πρόοδο.Είμαστε η μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφική συμμαχία που θα τραβήξει την Ελλάδα έξω από τον φαύλο κύκλο της σημερινής παρακμής" υπογράμμισε και με έμφαση στον όρο "νέος πατριωτισμός" συμπλήρωσε: " Δεν έχει καμία σημασία για μένα σε ποια πλευρά του εμφυλίου ήταν οι γονείς και οι παππούδες κάθε ανθρώπου ή σε ποια  κομματική νεολαία ήταν πριν 20 -30 χρόνια.  Σήμερα με ενδιαφέρουν όσα μας ενώνουν.  Και είναι πολλά".  

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι θα είναι ο πολιτικός που λέει και θα λέει την αλήθεια, όσο σκληρή και να είναι και στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία και προσώπων που δεν είχαν καμία επαφή με τη ΝΔ και τους καλωσόρισε στο νέο τους σπίτι.

Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη ΝΔ

Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ο τυχοδιωκτισμός και η ανικανότητα της «πρώτη φορά Αριστεράς» μας γύρισαν πολύ πίσω»,  και μίλησε οχι απλά για εκλογική νίκη της ΝΔ αλλά για πολιτική κυριαρχία για μια διαφορετική Ελλάδα και έδωσε έμφαση ότι δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί στη Νέα Δημοκρατία. "Είμαι αποφασισμένος να παραμείνω έτσι. Ένας αρχηγός όχι της κλίκας, όχι της καμαρίλας, όχι του παρασκηνίου. Αλλά δημοκρατικός Πρόεδρος ενός σύγχρονου, οργανωμένου, νοικοκυρεμένου, ανοικτού ευρωπαϊκού κόμματος. Αφήνουμε πίσω μας κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία όπως την ονειρευόμαστε.Απευθυνόμαστε στους πολίτες που δεν βλέπουν την πολιτική ως ένα πεδίο φατριών που κανιβαλίζονται μεταξύ τους, αγωνιώντας για τη νομή της εξουσίας.  Αλλά που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως ένα πεδίο επίλυσης των μικρών και μεγάλων προβλημάτων τους" είπε και συμπλήρωσε: "Οι πολίτες που θέλουν να εγγράψουν την προσωπική τους ιστορία σε μία ανοιχτή ευρωπαϊκή χώρα που θα τους επιτρέπει ελεύθερα να ξεδιπλώνουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν τη ζωή τους. Αυτοί οι πολίτες θα βρουν στη  Νέα Δημοκρατία τη νέα τους πολιτική στέγη.Η κατάσταση στη χώρα γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα. Οι πολίτες δοκιμάζονται. Νιώθουν τεράστια αβεβαιότητα. Αισθάνονται ασφυξία". 

Η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ κατά τον κ. Μητσοτάκη, στοχεύει στην Ανάπτυξη, στηρίζεται στην Αξιοκρατία, διασφαλίζει την Αλληλεγγύη όλων των πολιτών, εμφορείται από Αριστεία και προάγει την Αξιοπιστία της χώρας εκτός αλλά και εντός συνόρων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ