Κέρασαν... φαρμάκι Ντάισελμπλουμ & Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup

Η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της είναι απίθανο να καταλήξουν σήμερα σε κάποια συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τη δόση του δανείου και θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυσνη του χρέους, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις και στις μεταρρυθμίσεις, δήλωσαν νωρίτερα αξιωματούχοι της Ευρωζώνης. 

Λίγο πριν μπει στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έδωσε το στίγμα της σημερινής συνάντησης.

«Μην περιμένετε καμία συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα», είπε στους δημοσιογράφους. Ο κ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι: «Θα συζητήσουμε για την Ελλάδα σήμερα, ακούμε καλές ειδήσεις από την Αθήνα, ας δούμε πού βρισκόμαστε». Παράλληλα όμως ξεκαθάρισε πως η συζήτηση για το χρέος είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter μία φωτογραφία από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των ΥΠΟΙΚ. Στο μήνυμά του καλωσόριζε τους ομολόγους του στο Αμστερνταμ.

Η αίθουσα βρίσκεται στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το οποίο, όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του, από τις 10 έως τις 24 Απριλίου θα φιλοξενεί συναντήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Σόιμπλε: Δεν θα ολοκληρώσουμε σήμερα τη συζήτηση
Την πρόοδο που έγινε στην Αθήνα παραδέχθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup, σημειωνόντας ωστόσο ότι οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν σήμερα τη συζήτηση για την Ελλάδα.

«Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αισιόδοξος για συμφωνία ο Μοσκοβισί
«Είμαστε κοντά σε συμφωνία. Είμαι αισιόδοξος ότι με προσπάθεια, η συμφωνία είναι κοντά», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Τα στοιχεία της Eurostat είναι στη σωστή κατεύθυνση και μπαίνω στη συνάντηση με αισιοδοξία ότι η συμφωνία είναι προ των πυλών» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η συμφωνία είναι απαραίτητη και για την Ευρώπη.

«Το κάθε πράγμα στον καιρό του. Σήμερα η συνάντηση αφορά την αξιολόγηση» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, απαντώντας σε ερώτηση για το χρέος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ